В последните години все по-често се говори за климатичните промени

...
В последните години все по-често се говори за климатичните промени
Коментари Харесай

Кога и как ще изчезне животът на Земята

В последните години все по-често се приказва за климатичните промени и до момента в който явно се прави от ден на ден за стопирането им, резултатът от тях като че ли става все по-осезаем. Сезоните не са това, което бяха, стихии, урагани и други притеснителни феномени стават всекидневие и прогнозата за бъдещето е все по-притеснителна.
 Климатичните промени и по какъв начин провокират проблеми с очите
Все по-топло - все по-опасно и за очите

Още един риск от световното стопляне

Според ново изследване на откриватели от Университета в Бристол, човечеството ще изчезне след 250 милиона години в следствие на климатичните промени, само че единствено в случай че още през днешния ден спрем изгарянето на изкопаеми горива като въглища, нефт, природен газ, нефтени шисти и други. А това, както се досещаме, е невероятно да се случи на този стадий.

Затова и учените предвиждат всеобщо изгубване на типовете на нашата планета, до което ще доведат температури между 40°C и 70°C. Освен това се планува, че равнищата на въглероден диоксид ще са двойно по-високи от актуалните. А това ще направи невероятно хората и доста скотски типове да отделят топлота посредством потта и по този метод да охлаждат телата си. И това ще докара до тяхната гибел.
 Снимка 635463

В проучването и изводите от него обаче има един голям пропуск и той е, че не се регистрират парниковите газове и вредите от тях, по тази причина евентуално датата на изгубване на живота на Земята ще е по-скорошна. " Перспективите в далечното бъдеще наподобяват доста мрачни ", безапелационни са учените.

Масовото измиране, което плануват, ще бъде първото, откогато динозаврите са изчезнали преди към 66 милиона години, когато планетата ни е била ударена от галактическа мощ. Това ще бъде първото сходно, откогато динозаврите са изчезнали преди към 66 милиона години, когато Земята е била пагубно ударена от солидна галактическа канара, предава Daily Mail.
 Снимка 635462

Освен това учените предвиждат, че след 250 милиона години всички континенти ще образуват един субконтинент, прочут като Pangea Ultima. Така Земята евентуално ще добие формата на поничка, а по средата й ще има море - излишък от Атлантическия океан. Дори и континентите да се подредят по по-различен метод, учените са сигурни, че те постепенно ще се слеят, с цел да образуват една гореща, суха и значително необитаема маса.

Това придвижване на континентите е съпроводено с тектонични процеси в земната кора, които ще доведат до по-чести вулканични изригвания, вследствие на които ще се случва огромни изпускания на въглероден диоксид, които в допълнение ще затоплят атмосферата. В допълнение към това ще е и естественото изсветляване на Слънцето, което непрестанно прави планетите все по-горещи. Освен това субконтинентът евентуално ще е ситуиран предимно в тропичните и субтропичните региони, които оферират условия за живот, на които множеството типове не са привикнали.
 Снимка 635461

" Новопоявилият се суперконтинент дейно ще сътвори троен удар, включващ резултата на континенталност, по-горещо слънце и повече CO2 в атмосферата, от увеличение на топлината за огромна част от планетата ", сподели доктор Фарнсуърт.

Така Земята ще стане една " враждебна среда ", в която източниците на вода и храна за бозайниците са нищожни. Когато дневните температури станат по 40-50 градуса, а равнищата на мокрота се задържат високи, това може да се окаже решаващо за ориста освен на човешкия тип, само че и на животинския свят.
 Барбара Ернандес - дамата, която плува в смразяващите води на Антарктида и чупи върхове в името на климатичните промени
Жената, която плува в смразяващите води на Антарктида по бански

Коя е " Чилийската ледена нимфа "

Предвижда се, че единствено сред 8% и 16% от планетата ще бъде обитаема за бозайници. А какъв брой дълго ще могат хората да издържат на сходни условия на живот, никой не може да каже през днешния ден. И най-вероятно ще е належащо да се изградят специфични уреди, в които да може да се продължи съществуването на рода.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР