В последните години в класациите за най-добрите държави за живеене

...
В последните години в класациите за най-добрите държави за живеене
Коментари Харесай

Топ десет на страните, които предлагат най-високите заплати на мигрантите

В последните години в класациите за най-хубавите страни за живеене първите места се заемат най-много от страни от Европа и азиатските страни. Фактори като добра заплата, високо качество на здравни услуги, допълните тласъци и други дефинират избора на доста хора къде да учат и работят. Изданието The richest изброява страните с най-високите заплати за чужденци. Ето топ 10 на тези страни:

10. Швейцария
 Снимка 233166
Швейцария е известна със зашеметяващата си природа и високо качество на образованието. Проучване на HSBC, извършено измежду 20 460 задгранични жители от 46 страни заключи, че Швейцария е най-хубавото място за живеене. Страната предлага минимална работна заплата от 23 швейцарски франка на час, която е най-високата в международен мащаб, а средногодишният доход  е 202 865 $.

9. Люксембург
 Снимка 518353
Една от най-атрактивните варианти в листата е Люксембург, която предлага високо качество на  живот и обучение. В страната има невисок % на безработица и ниска инфлация. Технологичният бранш на страната е добре развъртян, а държавното управление вкара петгодишно освобождение от налози за чужденци, което прави Люксембург привлекателен избор.

8. Белгия
 Снимка 301403
През 2020 година броят на чужденците, живеещи в Белгия, е 1,4 милиона, което е 14% от популацията на страната. Най-големите преимущества са наличното опазване на здравето и висококачественото обучение. Средната годишна заплата е 61 357 евро. Според Expatica Белгия има най-ниската разлика в заплащането сред половете в Европа - единствено 3,7% в интерес на мъжкия пол.

7. Нова Зеландия
 Снимка 520649
През 2020 година HSBC Expat Explorer сложи Нова Зеландия на трето място в класацията. Като цяло страната предлага положително опазване на здравето и качествено обучение. Минимална работна заплата е 16 $ на час за стажант и 20 $ за чиновници.

6. Австралия
 Снимка 530470
През последните две десетилетия Австралия се трансформира в първокласно място за живот на мигранти, поради високия си стандарт на живот, гостоприемните градове и обстоятелството, че не е пренаселена. Дори в този момент, когато светът продължава да е изправен пред икономическа рецесия, равнището на безработица в Австралия е относително ниско. Според данни от второто тримесечие на 2020 година междинният годишен приход от работа на цялостен работен ден е 89 122 $.

5. Нидерландия

Нидерландия е идеална за хората, които желаят да работят или учат в чужбина. Страната предлага висококачествено обучение и налично опазване на здравето за всеки. Средната годишна заплата е 48 000 евро.
 Снимка 477713
4. Канада

В международен мащаб страната е известна с високия си стандарт на живот, обучение и положителни благоприятни условия за работа. Средният годишен приход в Канада е 68 250 $ съгласно данни на компанията CA Talent.

3. Германия

Броят на чужденците, живеещи в Германия се е нараснал с до 250 000 души. Министерството на труда в Германия разгласи брутна минимална заплата от 9,60 евро на час. Според Housing Anywhere Германия е идеална дестинация за работа за чужденци.

2. Норвегия
 Снимка 552468
Най-търсените работни места в страната са главно в ИТ бранша и образованието. Норвегия предлага приблизително 3 600 $ месечна заплата, което е една от най-високите междинни заплати в Европа.

1. Сингапур
 Снимка 320789
Евтиният публичен превоз и относителната сигурност в коронавирус ерата са измежду аргументите страната да е считана за номер едно, само че и заплащането играе голяма роля. Средният годишен приход на задграничните жители в Сингапур е 162 172 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР