В последните години в Белгия се наблюдава трайно увеличение на

...
В последните години в Белгия се наблюдава трайно увеличение на
Коментари Харесай

В Белгия се наблюдава увеличение на броя на затворниците

В последните години в Белгия се следи трайно нарастване на броя на пандизчиите, сочи отчет на академични откриватели, показан в локални медии. Отбелязва се, че в същото време страната е непрекъснато порицавана в отчети на Съвета на Европа за неприятното положение на пандизите.

Изследването е открило, че нормалният пандизчия в Белгия е белгийски жител на към 40 години, с най-малко една предходна присъда. Най-често решенията за отнемане от независимост се взимат от дежурни съдии, а не при разглеждането на делото всъщност. Психологическото положение на френскоговорящите пандизчии в страната се следи от едвам десетина експерти. В местата за отнемане от независимост на 9600 пандизчии са настанени 11 хиляди, т.е. пандизите са запълнени до 121 %, демонстрират данните.

Експерти означават, че Белгия неотдавна стартира да ползва ефикасното изтърпяване на санкции с отнемане от независимост за период под две години, като в същото време приготвя промени, с цел да не бъдат възприемани като закононарушения по-дребните престъпления и за тях да не се присъжда затвор. Според създателите на отчета Белгия би трябвало главно да преразгледа закона за наказванията, защото в този момент се плануват пет години затвор за кражба, а за нанасяне на телесна щета - едвам до шест месеца отнемане от независимост.

По думите на специалистите към този момент в Белгия има цялостно противоречие сред броя на пандизчиите и на чиновниците, които работят с тях. По техни наблюдения в белгийските затвори през днешния ден е невероятно нарушителите да бъдат превъзпитани, тъй като няма кой да се занимава с такава задача, а това води до нараснала заплаха от осъществяването на нови закононарушения след изтърпяване на наказването.

Експертите предлагат наказателното правосъдие да бъде разтоварено, като да вземем за пример въпросите, свързани с използването на опиати да се трансферират към здравните управляващи, а с кражбите да се занимават гражданските съдилища.

По тяхно мнение сходни промени са вероятни, само че решенията са обвързани с политическата воля и склонността към популистки дейности, като дават образец с изявленията за нарастване на наказванията след всяко по-шумно отразено закононарушение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР