В последните години свързвахме името на Мишел Платини с УЕФА.

...
В последните години свързвахме името на Мишел Платини с УЕФА.
Коментари Харесай

На този ден: Мишел Платини прекратява футболната си кариера

В последните години свързвахме името на Мишел Платини с УЕФА. Той беше президент на Европейската футболна централа от 2007 до 2015 година

Само че преди този момент Платини беше футболист! Неговата кариера минава в " Нанси " (1972-1979 г.), " Сент Етиен " (1979-1982 г.) и " Ювентус " (1982-1987 г.). Платини е първенец на Франция, притежател на Купата на родината си, а със " Старата госпожа " е два пъти отличник на Италия и притежател на Купата на европейските първенци (предшественик на Шампионската лига). С националния си отбор пък е европейски първенец от 1984 година

Всъщност последният мач на Платини е бенефисът му. На 23 май 1988 година в град Нанси един против различен излизат националният тим на Франция и Отборът на света. Срещата приключва 2:2.



35 000 фенове гледат зрелището. Платини играе 88 минути за Франция, а по-късно отстъпва мястото си на терена на сина си Лоран.

Но най-големият подарък за него в този ден е наличието на неговия кумир Пеле, който не играе в срещата, само че я следи от трибуните. А на терена творят още Диего Марадона, Лотар Матеус, Жан-Мари Пфаф и куп други звезди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР