В последните години се наблюдава сериозен проблем в общуването между

...
В последните години се наблюдава сериозен проблем в общуването между
Коментари Харесай

Има сериозен проблем в общуването между родителите и училището! Говори евродепутатът Асим Адемов

В последните години се следи сериозен проблем в общуването сред родителите и училището Това, сподели евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Асим Адемов, който е основател на конгрес „ Да върнем родителите в учебно заведение ”, съобщи dir.bg.

По думите му, това вреди на цялостния учебно-възпитателен развой. “Колкото по-навреме се овладеят тези тревожни трендове, толкоз по-добре”, сподели Адемов пред БНР и добави, че към момента тази студенина не е непреодолима.

Евродепутатът цитира някои данни, говорещи за отчуждаване: “За 84% от родителите родителските срещи са единственият метод за връзка с класния началник. Те се организират няколко пъти в годината, това напълно не е достатъчно”.  24% от родителите заявяват, че познават доста дребна част от учителите на своите деца. 77% от родителите се осведомят само от детето си за проблемите в учебно заведение.

Евродепутатът означи значимата роля на учебния психолог. От изследването обаче излиза наяве, че незабележим % от родителите знаят изобщо дали има учебен психолог или не. Много малко родители прибягват до помощта му, акцентира той.

Предложенията ще бъдат систематизирани, а Министерството на образованието ще реши дали се постановат законови или нормативни промени, уточни Адемов. Той разгласи, че има концепция да стартира акция – в разнообразни краища на страната да се събират заинтригуваните страни и да се търси решение.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР