В последните години женската борба постига повече успехи и държи

...
В последните години женската борба постига повече успехи и държи
Коментари Харесай

Евелина Николова: В женската борба сме селектирани от години

" В последните години женската битка реализира повече триумфи и държи високо равнище, тъй като с годините се селектираха девойки, които в действителност са положителни. Може би повече от 10 години сме дружно. Помагаме си една на друга. Макар спортът ни да е самостоятелен, на всяка подготовка си оказваме помощ. И може би в това е една от тайните на триумфа ", счита една от най-успешните ни състезателки Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка от Токио 2020.
В фамилията й обаче нямали нерви да гледат изявите й на тепиха, даже и на Олимпиадата в Токио. " На Олимпиадата брат ми е излязъл на открито и е звънял на брачната половинка си, с цел да пита какво се случва. Аз също не мога да виждам някой непосредствен, когато той се бори на тепиха. Когато съм аз – всичко зависи от теб, нямаш проблеми. Но когато е твой непосредствен или другар, ти не може да му окажеш помощ. И тогава става нервно… и по тази причина избирам да не виждам ", признава Николова пред.
Тя се е запалила по битката, с цел да разчупи стандартите, че не може хем да спортува, хем да е дама. " Хората се учудват, когато ме видят в всекидневието, отвън залата. Според мен едно момиче на първо място би трябвало да бъде дама. В залата и на тепиха съм твърда, съсредоточена и целенасочена към тренировката или надпреварата. Но когато съм отвън залата, съм едно нежно момиче, което мисли за типичните женски неща – коафьор, маникюр, рокли, обувки на токчета ", признава Евелина Николова, която има бронзов орден и от Световното през 2015 година в Лас Вегас, сребърен (2019) и бронзов (2021) евромедали и бронзов орден от Европейските игри в Баку (2015).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР