В последните години интермитентният фастинг се наложи като лесен и

...
В последните години интермитентният фастинг се наложи като лесен и
Коментари Харесай

Фастингът увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови проблеми

В последните години интермитентният фастинг се наложи като елементарен и ефикасен метод за събаряне на килограми. Той се показва в това най-малко 12 часа в денонощието да не одобряваме никаква храна. По-смелите гладуват по 16, а други - и по цели два дни в седмицата.
Прочетете още
И до момента в който до неотдавна множеството изследвания изтъкваха изгодите от този режим, като възстановяване на метаболизма и контролиране на холестерола, едно ново показва съществено заплаха за здравето ни от него в дълготраен проект.

Според американски учени, които показаха откритията си на семинар в Чикаго, 16 часа недояждане на денонощие увеличават с цели 91% риска от развиване на болести на сърцето и сърдечно-съдовата система спрямо този при хора, които не гладуват и не съблюдават сходен тип ограничавания.

С наблюдаване върху над 20 хиляди души в интервал от пет години, включващо и отговаряне на разнообразни анкети за навиците им, се потвърждава и че практикуването на фастинг не е по никакъв начин целесъобразно и за хората, които към този момент са диагностицирани с сходни здравословни проблеми.

Причината е, че това да одобряват всички калории за деня в границите на осем или 10 часа усилва опцията да починат от инсулт или инфаркт с цели 65%. При болните от рак също се вижда увеличение на риска от смъртност в резултат на болестта, в случай че съблюдават от време на време недояждане.

Като цяло американските учени акцентират, че не откриват никакви съответни изгоди за здравето ни, в случай че не ядем през по-голямата част от денонощието. И по този начин изводите от това огромно изследване опровергават тези от много предишни, които откриват изгоди от лимитираното във времето хранене за сърдечно-съдовото и метаболитното здраве. Затова предлагат добре да помислим, в случай че решим да отслабваме посредством фастинг, съобщи lifestyle.bg.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР