В последните години е все по-актуално звездите да говорят открито

...
В последните години е все по-актуално звездите да говорят открито
Коментари Харесай

Звездите и редките им заболявания

В последните години е все по-актуално звездите да приказват намерено за своето здравословно положение и да споделят за болесттите си . И те са хора, както всички нас, макар че част от тях несъмнено се усещат по-различни поради редките диагнози, които са им сложени.

Сиа

Певицата, която избира да крие самоличността си, макар че всички познават характерния й глас, страда от автоимунното заболяване болест на Грейвс, обвързвано с неправилна функционалност на щитовидната жлеза.
 Снимка 477722

Освен това, тя има и синдром на Елерс-Данлос - болест, породена от генетични разновидности, която визира съединителната тъкан на кожата и синтеза на колаген.

Джими Кимъл

Преди години известният ефирен водещ призна, че страда от нарколепсия - положение, при което не може да контролираш по кое време да останеш безсънен и по кое време да заспиш. Като него са общо към три милиона души по света, на които постоянно им се случва да заспиват не когато би трябвало.

Джордж Клуни

Актьорът нееднократно е споделял, че в ученическите си години е имал парализа на Бел, при която елементи от лицето му остават неподвижни.

Лейди Гага

През 2012 година й се наложи да анулира няколко концерта поради обострената й болест синовит. Това е инфектиране на синовиалната мембрана във вътрешната страна на ставната празнина, предизвикващо мощни болки, написа Star Insider.
 Снимка 477723

Джерард Бътлър

Още от дребен артистът живее със своя тинитус - другото име на по този начин неприятния звук в ушите. Заради него той мъчно чува с дясното си ухо.

Винъс Уилямс

Още преди доста години сестрата на Серина Уилямс е диагностицирана със синдром на Сьогрен - автоимунно заболяване с разнообразна симптоматика. То предизвиква сухота в очите и устата, отмалялост, нарушавания в съня и още доста дискомфорт, изключително за професионален състезател.

Аштън Кътчър

Актьорът е роден с вродена синдактилия - особеност на крайниците, която провокира слепване на пръстите.

Меган Фокс

И тя се ражда с дребна особеност, която обаче не й пречи да бъде оповестена за една от най-сексапилните дами на света. Меган има брахидактилия - положение, при което пръстите на ръцете и краката са по-къси от естественото.
 Селена Гомес, биполярното разтройство и какво описа певицата за положението си
Диагнозата, която сложиха на Селена Гомес

Откровено за психологичното здраве

Илон Мъск

От години милиардерът живее с така наречен синдром на късия сън. Той просто няма физическата нужда да спи повече от шест часа, което пък е добре пристигнало за бизнес концепциите му, за които има още повече време. Същият синдром е имал и Уинстън Чърчил.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР