В последните години думата ниацинамид“ все по-често присъства в рекламите

...
В последните години думата ниацинамид“ все по-често присъства в рекламите
Коментари Харесай

Дерматолозите препоръчват: Витамин C и ниацинамид за здрава и сияйна кожа

В последните години думата „ ниацинамид “ все по-често участва в рекламите на козметика и особено – на тази за лице. Ако изначало не обръщахме кой знае какво внимание на това вещество и неговото място в грижата за кожата, в този момент обстановката е друга - дамите започнахме да се интересуваме какво тъкмо прави ниацинамидът за нас и за какво е добре да го имаме в продукта, който употребяваме. Днес ще дадем по-пространно и информативно пояснение за действието на този витамин – тъй като това е точно витамин – и за какво е жизненоважен за кожата ни.

Ниацинамидът е представител на витамините от В групата и съществува в нея под името В3. Има основна роля за здравето на кожата – оказва помощ за построяването на характерен тип протеин (кератин), който поддържа кожата здрава и стегната, както и за това да „ заключва “ влагата в нея, тъй че да предотврати нездравословни външни въздействия.

Сред останалите му функционалности са построяването на липидна преграда, която, от своя страна, задържа влагата и по този начин кожата е хидратирана и свежа; минимизиране на порите и фините бръчки, контролиране на себума, отбрана против нездравословните слънчеви лъчи и лекуване на хиперпигментация.

Според доктор Боянова, кожен лекар и член на Европейската Академия по дерматология и венерология  (EADV) и на Българско дерматологично сдружение, ниацинамидът има мощни антиоксидантни свойства и предотвратява преждевременното стареене на кожата, а когато е смесен с две други дейни съставки – витамин С и хиалуронова киселина, синергията сред тях обезпечава здрав и лъчезарен тип на кожата.

 d Mixa

По думите на експерта ниацинамидът е отлично средство за уеднаквяване на тена и възкръсване на общия тип на кожата. Особено скъп е в случаите на хиперпигментация – тези упорити тъмни петна по кожата, появили се поради нарасналото произвеждане на меланин в резултат на прекалено излагане на слънце, хормонален дисбаланс, възраст, банкет на лекарства или инфектиране на кожата.

Препоръките на доктор Боянова са в посока на приложимост на артикули със наличие на ниацинамид, витамин С (който е доста мощно средство за битка против свободните радикали) и глицерин – който пък работи хидратиращо и противовъзпалително.

За всички, които се тормозят от използването на витамин С поради сензитивна кожа, специалистът предлага просто да сведат използването му в по-ниска централизация, която няма да нервира кожата.

Къде да намерим ниацинамид и витамин С и по какъв начин да ги съвместим в грижа за кожата на лицето?

Разбира се, че никой не чака да хукнем да търсим съставките една по една и да ги комбинираме сами у дома. Най-удачно е те да влязат в рутината ни под формата на подготвен артикул, минал съответните клинични изпитвания и потвърдил се в позитивното си деяние.

Niacinamide Glow е новата серия на Mixa, ориентиран точно към сензитивна кожа, страдаща от повяхване, потъмнял и неравномерен загар, разширени пори, хиперпигментация. Двата продукта в нея притеглят вниманието ни – и това на експертите кожни лекари – защото са с обещаващо позитивно деяние.

е нежна към кожата, има неутрално pH и уверено отстранява грим и нечистотии от кожата. След нейното нанасяне няма потребност да измивате кожата в допълнение – ще я усетите сияйна, мека и със сиянието на младата и здрава кожа.

 d Mixa

След нея нанесете, обогатен с ниацинамид (за сияйна кожа), витамин C (за изсветляване) и сквалан (за хидратация). Той дава моментална и интензивна хидратация в продължение на 48 часа. Съставките му са хипоалергенни, а консистенцията на крема е лека и немазна, попиваща незабавно в кожата. е съвършен за изтощена, безжизнена кожа, а като бонус придава на кожата здрав искра, до момента в който тенът наподобява постоянен.

 d Mixa

И двата продукта са характерно създадени за чувствителни кожи и са основани под прецизен медицински надзор.

Всички артикули може да откриете на налична цена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР