В последните години Дубай се превърна в една от най-посещаваните

...
В последните години Дубай се превърна в една от най-посещаваните
Коментари Харесай

10 неща, които е добре никога да не правите в Дубай

В последните години Дубай се трансформира в една от най-посещаваните дестинации от родните фенове на екзотиката. Наричат Дубай „ перлата на арабския свят “. Там всичко е „ по “ и „ най “ – най-голямо, най-модерно, най-високо, най-скъпо.

Дубай предлага един друг свят – по-луксозен, в сравнение с допускате, по-контрастен, в сравнение с си мислите и доста по-впечатляващ от упованието ви. И макар целия си измамлив разкош Дубай се слави като същински парадайс за феновете на шопинга. Там цените постоянно са по-ниски спрямо други места по света.

Ако и вие сте решили да включите Дубай измежду местата, които ще посетите тази година, може да сте изцяло сигурни, че пред вас ще се открие един град на фантазиите, полет на фантазията, основан с технологиите на бъдещето.

Внимавайте обаче! Макар че в емирството съществуват многочислени разновидности за занимания, не мислете Дубай за Лас Вегас на Близкия Изток. Ако не спазвате локалните навици и традиции – от това да сте облечени уместно до ръкуването с лявата ръка, сигурно може да обидите вашите домакини. И даже да попаднете в ареста.

1. Пиенето на алкохол на публични места в Дубай е строго неразрешено . Има единствено лицензирани места, на които можете да пиете, само че за тях би трябвало да си извадите особено позволение. Законната възраст за приложимост на алкохол е 21 години.

2. В Дубай се счита за доста оскърбително да използваш лявата си ръка . Според локалните хора лявата си ръка се употребява, с цел да се бършеш при потребност. Така че, в случай че ги пипате с нея при привет, за тях е сериозна засегнатост. Смята се за доста жестоко също да ядете храна, да отваряте порти с лявата си ръка. Ако сте левичар е по-добре да избягвате Дубай или ще се сблъскате с неодобрителните погледи на локалното население.

3. В Дубай целуването на обществени места е изцяло неразрешено . Ако ви заловен да се целувате на улицата или на плажа, могат да ви арестуват и да ви върнат в личната ви страна.

 10 неща, които е добре в никакъв случай да не вършиме в Дубай

4. Прегръщането също единствено по себе си не се възприема добре от локалните поданици, само че не е нелегално.

5. Дубай, спрямо други арабски страни, е демократичен във връзка с облеклото. Можете да се печете по бански костюм на плажа, само че не и по монокини. Жените в Дубай се обличат в черни плебеи и покриват главата си, за чужденките това не е закон, само че от почитание към локалните, избягвайте да слагате къса пола или надълбоко деколте . Бялото е цветът за мъжете, а черното – за дамите.

6. Местните просвета и общество в Дубай са доста непокътнати и изолирани като цяло. Ето за какво би трябвало да се отнасяте с почитание към локалните дами по време на престоя си в емирството. Сексуалният тормоз и незачитането на дамите се санкционират строго. Продължителният зрителен контакт също се счита за афектиран.

7. Избягвайте да посещавате Дубай по време на Рамадан . Мюсюлманите не ядат и не пият нищо сред 5:00 сутринта и 17:00 часа следобяд по време на празника. А това значи, че даже туристите не могат да ядат, пият и пушат на публични места. На нарушителите се постанова санкция, а постоянно и по-сериозна глоба.

 10 неща, които е добре в никакъв случай да не вършиме в Дубай

8. Всички опиати са неразрешени в Обединените арабски емирства, ето за какво даже и малко количество от тези субстанции може да докара до отнемане от независимост. Санкциите, свързани с опиати, са доста тежки . Не е изключен разновидността за затвор до живот, а от време на време и смъртно наказване.

9. По отношение на медикаментите – даже те да са ви изписани с рецепта, първо проверете дали може да ги взимате със себе си в Дубай. В емирството някои лекарствени артикули могат да бъдат противозаконни .

10. В Дубай не може да снимате локалните , в случай че преди този момент не сте получили тяхното позволение. В противоположен случай ви грози санкция.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР