В последните години автомобилните производители насочват усилията си към създаване

...
В последните години автомобилните производители насочват усилията си към създаване
Коментари Харесай

BMW i4, новият електромобил на марката и как ще конкурира Tesla

В последните години автомобилните производители насочват напъните си към основаване на електрически автомобили, които са бързи, красиви, първокласни, само че и относително налични. И откакто Tesla направи своя удар с Model 3, време е и от BMW да показват своя кандидат в тази категория.

i4 е най-новият електрически първообраз на баварците, който се чака да излезе на пазара през 2021 година

Той несъмнено е впечатляващ освен на външен тип, въпреки че към момента нямаме цялостен взор, само че и с няколко оповестени цифри.

От BMW потвърдиха слуховете, че най-новият им модел, задвижван на ток, ще има оптимален пробег от цели 600 километра с едно зареждане. И това зареждане ще бъде задоволително, с цел да зарежда всички 530 конски сили под капака. Точно толкоз мощ, колкото при сегашните модели М50 с 4,4-литровия twin-turbo V8 мотор.

Максималната мощ на баварския електрически автомобил е 200 км/ч, а от 0 до 100 км развива за четири секунди.

i4 не се разграничава изключително от базата на трета и четвърта серия, само че и някак много ни прилича спортната визия на Tesla Model 3. Моделът разполага с четири порти и ще бъде оборудван с петото потомство на технологията eDrive, която ще участва и в други модели на марката с премиера през идната година.

Баварците се хвалят и с новаторски дизайн и продуктивност на батериите, които разрешават освен огромен потенциал, само че и слагането им в много тесни пространства. Общата им мощ от 80 kWh е побрана в 550 кг.

Това прави батериите на модела доста по-компактни от тези на предходните на марката. Освен това, те се зареждат на 80% единствено за 35 минути, а зарядът, нужен зz изминаване на 100 км, е подготвен единствено след шест минути в зарядното, написа BMW Blog. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР