В последните две седмици от ДЮШ на Пирин (Благоевград) бяха

...
В последните две седмици от ДЮШ на Пирин (Благоевград) бяха
Коментари Харесай

Родители на деца от ДЮШ на Пирин скочиха на промените в школата

В последните две седмици от ДЮШ на Пирин (Благоевград) бяха освободени куп деца и двама потвърдени треньори като Илия Христов и Венелин Товиров, написа " Пирин спорт ". Новият шеф на Академията на " орлетата " Радостин Александров редуцира броя на децата във всеки един набор до 20. Отделно в Благоевград с него пристигнаха и доста деца от други градове на страната и това докара до реакция и на разтревожени родители. Те изпратиха отворено писмо до до медиите и публичните институции в Благоевград,също по този начин и до управлението на Пирин. Публикуваме го без редакторска интервенция:

" До

Ръководството на ФК Пирин Благоевград

Кмета на Община Благоевград

Председателя на Общински съвет Благоевград

Фен клуба на Пирин

Всички носещи в сърцето си ФК Пирин

Всички имащи отношение към развиването на ДЮШ Пирин

До всички медии

Уважаеми дами и господа,

Имате ли РЕАЛНА визия, какво се случва с ДЮШ Пирин

Нека да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) зададем няколко въпроса и да Ви представим част от фактическата действителна конюнктура в Академията по футбол на благоевградските деца, одобрена и потвърдена във времето с постигнатите резултати!

Уважаемо управление на ФК Пирин,

Кажете ни, по какъв начин избрахте господин Радостин Александров да управлява школата на дребните орлета? Смело можем да заявим, че с персоналните си дейностите и тези на доведените от него „ професионални треньори “ сега трайно се разрушава имиджа на ФК Пирин, граден от близо век! Какви са постигнатите резултати в професионален проект на въпросното лице? Може би 12 място от 16 тима? Какви лицензи (не документи получени посредством интернет семинари) има той и „ новите треньори “ в академията? „ С “, „ В “, „ А “ или „ PRO “? Нали вършиме разлика сред лиценз и документ? Да, знаем, че господин Александров има лиценз „ А “, който е получен едвам преди няколко месеца - през декември 2019 година!!! Но истина ли е, че част от треньорите не имат нужните лицензи? А не е ли истина, че в школата се подвизава „ нов треньор “, чието име се асоциира със скандал привързан с уговорени мачове през 2015 година във футболен клуб „ Марек “? След това въпросният „ треньор “ не е практикувал специалността си като подобен. Мислите ли, че за 5 години „ изчистихте “ петното от името си, господин Кючуков? Ние помним! И подобен човек ли ще възпитава и тренира децата ни? Вярно ли е, че един от „ новите треньори “ е притеглен от Добрич, където е ръководел деца, родени през 2005 година и постигнатия му резултат е 0 точки, само че е запомнен с шеметена голова разлика 6:130? Завидно, нали! Наистина ли, децата на ДЮШ Пирин имат за треньор 19 годишен студент? Какъв опит има момчето? Това ли е „ огромен щаб от разнородни експерти “ (в-к Струма/ 03.06.2020 г.)? Как се организираха състезанията за треньори? Може би, на правилото другарска благосклонност? Защо се наложи да се махнат дългогодишни треньори, потвърдили с работата си, че са обучавали професионални футболисти, играли в националния тим на България? Кой от „ новоназначените треньори “ може да получи сходна препоръка? Нека повдигнем завесата за статуса на „ новите треньори “, за които се твърди, че са доста по-добри експерти от предходните! При инспекция в уеб страницата на Треньорската школа по футбол на БФС, по отношение на квалификацията им се откри следното: за възрастите U 13, U 14 и U 15 за помощник-треньора Мартин Георгиев не открихме информация за добит или годен лиценз! Заместник-треньора на школата господин Иван Желев има единствено с лиценз „ В “, а не изискуемия „ А “, с цел да бъде на такава позиция! В уеб страницата на ТШФ не попада името на Антонио Петков, назначен за помощник-треньор. Г-н Александров, ще Ви цитираме: „ Договорката с управлението ни беше да си подбера напълно мой екип. В това отношение не са ми поставяли никакви ограничавания “ (в-к Струма/ 03.06.2020 г.) Това ли са потвърдилите се експерти? Има нещо сбъркано, май?

Когато се назначава лице, което да оглавява дадена организация, не би трябвало ли то да бъде тествано и проучено за личностните и професионалните му качества? Потърсиха ли се рекомендации от предходните места, където е работил господин Александров, които да подплатят гръмките му обещания за разцвет с въвеждането на „ нови технологии, свързани с футбола, непознати до в този момент у нас “? Поне такава е практиката в Обединеното кралство, а в доста други страни, нали по този начин госпожо Уорън. Завиден стаж е натрупал господин Александров, започвайки треньорската си активност от 17 годишен! Как е бил треньор, без даже да е приключил междинното си обучение? С какъв лиценз? И като треньор, какви триумфи е завоювал за клубовете в Стара Загора и Плевен? А знаете ли, че се приказва в общественото пространство „ под сурдинка “, че той ПОЗОРНО е бил махнат от школата на Берое в Стара Загора с изказвания на родители за НЕПРИСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ към децата? Защо не попитаме някой в Стара Загора? И какво значи „ непочтено държание “ към дете? Може би това е единствено клевета! С какви референции господин Радостин Александров напусна тима на Спартак 1919 в Плевен? Вярно ли е, че господин Александров е в изострен спор даже с мениджъра на мъжкия тим на Пирин? И правилно ли е, че се осланя само на протекцията на притежателя на клуба, тъй като му е „ влезнал под кожата “? Нима измежду нас има „ богопомазани “? Но, с цел да не се окаже всичко това „ жълта клевета “ ще изпратим публично питане към Берое и Спартак 1919, по отношение на квалификацията, постигнатите резултати и проявената преданост на господин Александров и екипа му.

И дано поговорим за децата!!! Тези деца, на друга възраст, упражняват в школата от много години. Футболът и тренировките са техния живот и всекидневие. Децата упражняват с голямо предпочитание ежедневно. Дали са своите страсти, време и сили в този клуб, основали са дългогодишни другарства и естествено са получили самочувствието и гордостта да заявят, че са дългогодишни ученици на ДЮШ Пирин Благоевград. Миналата година в зала на Спортния пансион се организира родителска среща с всички към 250 деца и техните родители, на която управлението на клуба и треньори показаха пред всички визията, проектите, програмата и задачите за бъдещото развиване на ДЮШ. Станахме очевидци на благи и прочувствени думи и речи за развиването на нашите деца. Беше декларирано, че ще бъдат въведени нови треньорски похвати, методики и правила във връзка с юношите, като се подчертава с внимание и грижа към тях, като се обърне внимание освен на спортно техническата им подготовка, само че и в просветително и възпитателно направление и цялостното им израстването като персони. Тогава от новото управление на ФК Пирин беше декларирано, че ДЕЦА НЯМА ДА съдебна експертиза МАХАТ от клуба!!! Увериха и децата и родителите, че ще всяко едно ще може да тренира. Определено, всички ние бяхме впечатлени! Но всичко това се оказа единствено прахуляк в очите! Ние помним, нямаме амнезия!

Как по този начин, единствено за няколко месеца, нещата радикално се трансформираха? Първо се отстраниха „ неуместните “ треньори на тимове, които в този момент имат право да играят в елитните групи. Нека подчертаем, че ДЮШ Пирин е отвоювала право за 2 елитни групи, а вероятно и 3!!! И в този момент точно тези деца останаха без своите треньора. Що за управител ще обезглави екипа си и ще чака да реализира ефикасен резултат от активността си? Нова доктрина в ръководството ли има, тъй като в тази научна сфера, ние не сме осведомени с такава? По какви аргументи бяха освободени треньорите Христов, Товиров, Царевски и Гочев? Във публикация от 03.06.2020 година на вестник Струма господин Александров споделя „ Освободени са единствено двама души “. Както и, че са освободени, без да сте съумял да ги видите на терен!!! Математиката нещо май се сбърка… Какви бяха водещите претекстове с цел да бъдат те отстранени? Четирима потвърдили се в професионалната си област треньора, които не имат ли лицензи „ А “?! Нямат показани резултати? Тези хора работеха с децата ни от дълги години, даже когато 8 месеца останаха без заплати!

Как се случва по този начин, че от близо 2 седмици насам всеки ден се освобождава някое дете от разнообразни тимове в школата? А, знаете ли, по какъв начин се махат децата? С едноминутно телефонно позвъняване на самото дете, като му се декларира, че към този момент нямат потребност от него!!! Или като му се споделя, че е прекомерно ниско!!! Или като се декларира на родител, че защото би трябвало да се овакантят места за децата, които ще дойдат от Плевен и Стара Загора, и тима би трябвало да се редуцира!!! Или като на дете, което в интервала преди матурите след 7 клас е пропуснало 5-6 тренировки, с цел да се приготви, му се съобщи, че не е посещавало тренировките, макар, че родителя е уведомил за това управлението на клуба!!! Или тъй като родител е споделил неуместна за управлението публикация в профила си във Facebook!!! Доставя ли Ви наслаждение, от позицията на властимащ да доминирате над деца, като мачкате самочувствието им? Що за садистично задоволство изпитвате??? Това ли е методът Ви – властническо ръководство, целящо самовъзвеличаване и поклонение на беззащитните? А, твърдите, че „ фокусът се пада върху самостоятелното развиване на всеки подрастващ “ (в-к Струма/ 03.06.2020 г.)!!! Кога и по какъв начин бяха тествани качествата на децата ни и се дефинира, че не дават отговор на условията на школата? Отчетено ли беше развиването на всяко дете самостоятелно? Кажете ни, по кое време и по какъв начин бяха извършени селекциите и кастингите за нови попълнения при децата и юношите в ДЮШ Пирин, откакто екипа на господин Александров е от има-няма месец в Благоевград? Не забравяйте, ФК Пирин е клуб с история, само че и с традиция, а ние помним! И дано перифразираме максимата – Клуб, който не зачита и помни историята и традициите си е жертван! Това ли желаете?

Друг притеснителен факт е, че деца играли дългогодишно на избрани постове при предходните си треньори понастоящем се местят на други постове. Ще вършиме от нападателите бранители ли, питаме ние? Или просто още веднъж би трябвало да се разчистят позициите за децата идващи от Плевен и Стара Загора? Тук съзираме желанието Ви да демотивирате децата, като ги подтикнете сами да се откажат да играят в ДЮШ. Или просто ще им заявите, че не се оправят на несвойствените за тях позиции, което ще Ви даде съображение да ги премахнете?

Истина ли е, че деца доведени от Плевен и Стара Загора са настанени на цялостен интернат в частен хотел, като издръжката им се поема напълно от клуба, само че деца, които са привлечени от градове от област Благоевград са в Спортен пансион, за което сами заплащат такса? Отново ще използваме Ваши думи господин Александров: „ За разлика от други хора, аз не разделям децата на райони “ (в-к Струма/ 03.06.2020 г.) Пак виждаме несъответствие…

Ако се обиколи област Благоевград ще се намерят качествени деца не за 1, а за 2 школи, а вижте, ние ще притеглим деца от Плевен и Стара Загора!!! И за какво ги взимат тези деца от Плевен и Стара Загора? Само в тези градове от страната ли има надарени деца? Слухът е, че на родителите на тези деца са търсени финансови запаси, с цел да бъде записано детето в ДЮШ Пирин, тъй като школата на Пирин е история във футбола! Последното е непотвърдено, само че се шушука! ДЮШ Пирин е дала международно известни имена във футбола!!! В тази школа кариерата си са почнали Димитър Бербатов, Ивайло Андонов, Петър Михтарски, Спас Делев, Иван Цветков, Николай Бодуров и доста други. Последния неотдавна в народен ефир го попитаха, кой е бил треньора му в ДЮШ. Май беше един от освободените? И от къде са родом тези професионални футболисти, припомнете ни!

Как тези недоказали се новопристигнали „ треньори “, част от които нямат даже лиценз, видно от уеб страницата на БФС, схванаха, че децата на Благоевград не са задоволително евентуални да играят в тази школа??? Колко дълго тези лица проследяваха нашите деца? Колко деца премахнахте и какъв брой нови доведохте? Пак ще се върнем към публикацията във вестни Струма, където казвате „ Искам да се знае, че единствено едно-единствено дете ще дойде от Плевен, на 17 година, а повода е, че там няма такава възрастова група “. Сам ли си писахте изявлението, господин Александров? Ех, тази математика…

Как се освобождават деца, които са играли в академията по 6-7 години? Ако те не умееха да играят футбол, щяха ли да бъдат толкоз време в тима си? Как бихте се почувствали, в случай че сте родител и след подготовка детето се прибере с думите „ И през днешния ден оцелях! “? Но, май няма да разберете, защо Ви приказваме?!... Днес са махнати Иван, Сашо и Петър, само че на следващия ден ще бъдат Георги, Йордан и Павел! Защото прочистването ще продължи, до момента в който тимовете не станат по 20 деца, по-голяма част от които няма да са ученици на ДЮШ Пирин Благоевград! Знаете ли, какъв душевен стрес върху развиването на децата се оказва с това? 250 фамилии в града тръпнат и си задават въпроса „ Какво се случва и какво да вършим? “ Трябва ли да се повтарят историите от Ботев, Левски или Варна, с цел да разсъни от летаргията обществеността в Благоевград??? Помните, нали, какво се случи там? С кого ще вършат тренировките си актуалните треньори тогава? С децата от Плевен и Стара Загора, доведени да се състезават за ДЮШ Пирин Благоевград? Така ли ще съумеете да развиете „ академия, която да няма еквивалент в страната “ (в-к Струма/ 03.06.2020 г.)?

Кой даде правото на този човек, с недоказани качества да дефинира бъдещето на към 250 деца? Да, 250!!! Кой даде правото на този господин да предопределя развиването на децата на Благоевград??? Как се стигна до там, че упоритостта на едно лице му даде опцията безапелационно да разрушава фантазиите на децата ни? Това е невиждан случай! Да, не всичките 250 деца ще станат професионални футболисти! Това на всекиго е ясно, само че за какво откраднахте фантазиите и желанията на тези момчета, към този момент дребни мъже? Спортът възпитава и посредством него ние пазим децата си да бъдат на улицата или в кафенетата, да пушат, пият или да използват опиати! След толкоз години труд, страст и сила от тяхна страна да ги изхвърлим като „ мръсни котета “ на улицата ли? Родител показа, че откакто са го изритали от клуба, синът му се прибрал пийнал!!! Доставя ли Ви наслаждение това?

Знаете ли, дребните мъже сдържат сълзите си, само че ВИЕ би трябвало да се срамувате, че сте повода за болката в душите им!!! По допустимо най-безпардонния и нахален метод, можем да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) определим като крадци на беззащитни детски фантазии и очаквания! И тук не става дума за 5 или 10 деца, а за толкоз от всяка възрастова категория! И знаете ли, тези отритнати деца ще намерят мястото си в живота! Те ще намерят своя правилен път и ще бъдат сполучливи, само че кажете ни, ВИЕ спите ли добре??? Излезте от мъглата на заблудата, огледайте се и чуйте зова на децата на Благоевград! Те не са парцаливи кукли, с които някой е решил да се изгаври и подиграе! Те имат своите родители и наше обвързване е да бъдем тяхната опора! Ще допуснем ли това? Ще оставим ли да унижават децата ни?

Разтревожени, обезпокоени, възмутени и афектирани родители на деца, упражнявали и трениращи в ДЮШ Пирин – Благоевград

Координати за връзка: [email protected] ", приключва писмото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР