В последните дни се вдигна голяма шумотевица около футболиста с

...
В последните дни се вдигна голяма шумотевица около футболиста с
Коментари Харесай

Франсис Нар - безопасна игла и най-яловото крило в историята на Левски

В последните дни се подвигна огромна шумотевица към футболиста с №7 в Левски. Тази фланелка е носена от 23-годишния ганаец Франсис Нар. Коментарите по негов адрес пристигнаха не поради изявите му на терена, а във връзка комисионерски ползи. Просто тъй като играта му е толкоз безлична, че напряко е необичайно по какъв начин този футболист навъртя 60 мача във всички шампионати за сините... Реваншът против Хайдук от втория квалификационен кръг на Лига Европа най-вероятно ще се окаже финален за него. И би трябвало, тъй като за малко повече от година и половина насам Франсис си заслужи етикета " най-яловото крило " в историята на Левски и един от най-слабите играчи, влизали в домакинската съблекалня на " Герена ".

 Николай Митов упорства: На Мъри му дадоха една година, с цел да направи Левски мощен!
Николай Митов упорства: На Мъри му дадоха една година, с цел да направи Левски мощен!

" Умишлено ни нападат ", съобщи треньорът на " сините "

Ганаецът дойде при сините при започване на 2016 година. А сещате ли се за някое негово отиграване? Ако се напрегнете малко повече, може би в спомените ви ще изплува голът му във вратата на Марибор при започване на предходната акция, попадението в мрежата на ЦСКА през есента, както и един спринт в Каварна тази пролет, когато " скъса " Стефан Станчев и асистира на Амаду Сукуна (друго недоразумение) за единствения му прецизен изстрел за Левски. Толкова... Но пък несъмнено незабавно ще се сетите за някое от нескопосаните му отигравания. Както и фактът, че дружно с приятеля му Бабатунде Адениджи нямаха служебна кола. Както и че откакто такава им бе предоставена, те бяха тандем и в шофирането - единият кара до стадиона, а по-късно другият паркира...

Първите усещания от Нар бяха, че по-слаб футболист от него не е играл в Левски. След това имаше къса смяна в позитивна посока при Люпко Петрович. Но след напускането на сърбина първичните изказвания се затвърдиха неведнъж. Просто тъй като Нар тича с едно и също движение, а на всичкото от горната страна не може да " забива ". Той не знае какво е да заобиколи противник, а е като блъскаща се количка в лунапарк.

И по тази причина, когато има съперник пред него, непроменяемо рейдът му приключва със конфликт. Е, случва му се да преодолее бранител с финт, само че най-вече един път на три мача. Феновете на сините са готови за това - в случай че го стори в първата минута, знаят, че до края на дуела, а и в идващия това към този момент няма да се повтори. Постът му изисква да може да изостря играта, да подава на свободни съотборници и самичък да осъществя, Франсис обаче не го прави, а наподобява като изгубен на терена. Всъщност в някои дуели е измежду най-хубавите за съперника - цялостна нула е в предни позиции, а от неможенето му в нахлуване потеглят рискови контри за противника. В множеството дуели бе държан в игра, тъй като помагал в отбранителен проект. Нищо че изгодата в офанзива е нула.

Нар е като безвредна игла. И това го потвърждава статистиката. Знаете ли по кое време за последно вкара? На 15 октомври предходната година против ЦСКА, разписа се в З4-ата минута. След това бе на терена в още 32 дуела, единствено в 5 от които не бе титуляр. Престоя на игрището 2368 минути (39 часа и 28 минути), в които по този начин и не съумя да откри път към противниковата врата. Затова и изваждането му от групата за мачовете доста, доста закъсня. За този интервал Левски можеше умерено да развие младеж, чийто неточности да бъдат преглътнати от почитателите. Вместо това Левски понасям футболист, който на всичкото от горната страна заема квота за състезател отвън Европейски Съюз. Даде опция на нищо и никакъв житен бегач да направи визитка на гърба на клуба. А какво получи Левски в подмяна? Нищо. Плати 200 хиляди евро, само че вместо за подготвен футболист, който да прави разликата, прибра менте, което много от дълго време трябваше да си търси работа на друго място.

 Спряган за Левски проговори за треньорския пост на
Спряган за Левски проговори за треньорския пост на " Герена "

" Имам разнообразни проекти, ще се върна в Белгия ", съобщи Александър Янкович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР