В последните дни няколко обяви за сериозни длъжности, за които

...
В последните дни няколко обяви за сериозни длъжности, за които
Коментари Харесай

Бивш социален министър с ексклузивен коментар за скандалните обяви с ниски заплати за висши длъжности

В последните дни няколко разгласи за съществени длъжности, за които се предлага смешно ниска заплата, разбуниха духовете в България. Сред тях са 560 лв. за основен проектант на Пловдив и началник на Тол системата за 510 лв..

``
реклама

Бившият обществен министър Иван Нейков сподели своя коментар по тематиката в утринния блок на " Нова телевизия ". " Това не е съществено. Позицията основен проектант се равнява на заместник-кмет. Това или е неточност, или е нещо несериозно, или пък е прахуляк в очите - ето оповестили сме я, нямаше претендент, по тази причина взимаме Пешо. Ако някой основен проектант на регион Северен отиде и подписа контракт, съм над 100 % сигурен, че заплатата му няма да е 500 лв.. Некоректна и незаконосъобразна е тази заплата. Тогава въпросът е за какво излиза тази погрешна информация? За мен хората, които ги пускат, това са ръководители, пробват пазара. Другото е - " ела за минимална, пък колкото си изкараш си е твое ". Но това е цинично. Това води до дестабилизация на средата, тя върви надолу. Един юрист ще каже - в един регионален град дават 500 лв., а ти искаш 1500 лв. ", разяснява Нейков.

" В момента има над 40 платформи, където се предлага работа. Това е същинската цифровизация у нас. Има общи, има за хора с увреждания, има за възрастни, за студенти. Това са принадлежности, които свързват работодателите с хората. Преди десетилетия Тони Блеър беше почнал да раздава мобилни телефони на безработните да могат да се свързват с работодателите. Има аутисти, които имат изключителни качества, само че имат проблеми със обществения контакт. Тези платформи им разрешават да си работа, подобаваща за опциите им ", съобщи още някогашният обществен министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР