В последните дни на септември летните жеги вече са история

...
В последните дни на септември летните жеги вече са история
Коментари Харесай

Започва плавен преход към истинската есен

В последните дни на септември летните жеги към този момент са история – следва равномерен преход към златния сезон - температурите ще се двоумят в ранноесенния диапазон от 25 до 30 градуса. Покрай развиването на циклон в Средиземноморието облачността ще е динамична, по-плътна в южната половина на страната. В хода на седмицата преваляванията у нас ще са най-вече на юг и на изток.

 

От понеделник до сряда облачността ще е променлива, с периодически разкъсвания, на повече места в източните региони на страната. Възможни са изолирани слаби и краткотрайни валежи. Ще е прохладно с изключително мощни североизточни пориви в областите към крайбрежието.

 

Температурите на разсъмване и по здрач – 15-20 градуса, денем – 25-30.

От четвъртък до неделя, в случай че се резервира посоката и силата на средиземноморския циклон, облачността ще е по-значителна в Централна Южна и Югоизточна България с превалявания и гръмотевични процеси в Източна Стара планина, Родопите, Странджа Сакар, както и регионите към тези планински масиви, включително и Южното Черноморие.

 

В първите няколко дни на октомври времето ще е приветливо и свежо, без особени разстройства, без продължителни валежни ситуации и без внезапни температурни аномалии. В най-топлите региони термометрите ще доближават до 26-27 градуса, а в обичайно по-хладните – към 20-25.

 

Ако настоящите прогнози се запазят, по-осезаемо захлаждане се чака към 7-8 октомври, когато дневният период ще падне за няколко дни до 15-20 градуса и ще усетим същинската есен. Заради по-ниските утринни температури не са изключени и есенни слани.

 

Източник NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР