В последните дни на годината се свързахме с бившия конституционен

...
В последните дни на годината се свързахме с бившия конституционен
Коментари Харесай

Георги Марков: България е в институционална и партийно-политическа кома. Силна ни е само русофобията

В последните дни на годината се свързахме с някогашния парламентарен арбитър и някогашен народен представител от Гражданската квота на ГЕРБ Георги Марков за политически преглед на миналата 2022 година

 

Още през 2021 година пред Епицентър.бг анализаторът международник предсказа " избори до дупка " и прогнозата му се сбъдна.

 

Ето най-важните акценти от днешното му изявление пред медията:

 

- България 2022 е доста слаба и унизена! Арестът на Борисов ни върна 80 години обратно.

 

- Страната ни е в институционална и партийно-политическа кома. Партиите са гроги. Силна ни е единствено русофобията.

 

- Предлагам: или като гърците да дадем със закон 50 депутата плюс на спечелилия в последните избори, или като Италия - 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно зад границата. Но у нас подобен спор не се води, по тази причина Радев ще ни ръководи до 2025-та.

 

- С авиолиния София-Скопие соросоидите от Политическа партия се пробваха да ни утешат. Какво проваляне! Затова ни крещят по улици и игрища в Скопие: въшки, татари и фашисти.

 

- Факт е, че сме си разпаднали страната. Камерън и Орбан харесаха оградата на границата, която Борисов направи. При Рашков и Кирчовците тя рухна, починаха граничари, служители на реда.

 

- Санкциите не стопираха войната, а вместо на съветските глави те се стовариха на европейските. 

 

- Бялото население в Лондон, Манчестър и Бирмингам е към този момент е под 50%. След 30 години тези страни ще се ръководят от етнически партии.

 

___

- Годината си отива, Вие познахте,г-н Марков,  че ще има избори до дупка, само че те не взеха решение политическата рецесия. С каква България посрещаме Нова година?

- В новото хилядолетие България в никакъв случай не е била толкоз слаба и унижена! Силна ни е единствено русофибията. Арестът на водача на опозицията ни върна 80 години назад(бел.ред. карцерът на Бойко Борисов през април т.г от държавното управление на Кирил Петков)

 

- Защо казвате, че България е слаба?

- Достатъчни са единствено няколко обстоятелството. За партиите в Народното събрание гласоподаваха едвам 36% от гласоподавателите. Цели 2/3 не желаят и да ги чуят. Президентът също получи най-нисък резултат за целия преход - едвам 1,5 милиона гласа. Цяла година Конституционния съд е не запълнен - и то с двама съдии, и то от квотата на Народното събрание. Висшият правосъден съвет е с изминал мандат и в повърхностен състав. 

 

Партиите са гроги. Борисов колкото да изтегли ГЕРБ до 600 000 гласоподаватели, всички останали са под 500 000. С толкоз преди време колкото да се влизаше в Народното събрание!

 

Не може да се образува парламентарно болшинство. В Европа няма парламентарна република, която да е 6 месеца с президентско ръководство. България е в институционална и партийно-политическа кома.

 

- Как се излиза от такава " кома "?

- Лягаме и ставаме с Европейски Съюз, с еврозоната и Шенген. В тези страни обаче не гласоподават машинно. При патови обстановки систематичните партии от ЕНП, ПЕС и Либералния интернационал образуват обединения и изолират несистемните играчи. Така днешният канцлер на Германия се беше гушнал с Меркел и бе неин финансов министър от социалистическата  партия. 

 

През 1990 година, по време на Лукановата зима, когато милиони от Съюз на демократичните сили бяхме против милиони от Българска социалистическа партия и площадите се тресяха от народ, в името на България направихме коалиция и кабинета " Попов ". Така изкарахме зимата.

 

- Определяте страната ни като " унижена ". Защо?

- Ние се самоунижихме като клекнахме на Македония. Отрекохме се от общата ни история и се примирихме с езика на омразата. Не съм краен родолюбец, само че съм гледал фрагменти по какъв начин в Куманово посрещат Цар Борис III като собствен.  

 

С авиолиния София-Скопие соросоидите от " Продължаваме Прамяната " се пробваха да ни утешат. Какво проваляне. Затова ни крещят по улици и игрища в Скопие: въшки, татари и фашисти.

 

Оставиха ни отвън Шенген. Вече освен Холандия, само че и Австрия са срещу нас. Догодина в този хор ще се включи и Швеция. Меркел и груповият Запад споделиха на мигравните: " Елате, ще се оправим! ". Мигрантите пристигнаха, а Европа не се оправи. Много християнска кръв се проля в Германия и Франция, и то на малолетни, от " миграцията на ножа ". Сега ни упрекват, че ние ги пускаме. Ами, да пристигна НАТО и да ги спре.

 

Факт е обаче, че сме си разпаднали страната. Камерън и Орбан харесаха оградата по границата ни с Труция, която Борисов направи. При Рашков и Кирчовците тя рухна, починаха граничари, служители на реда.

 

Втурнаха се с русофобия да се харесваме, но и това не ни оказа помощ в Брюксел!

 

- Г-н Марков, Вие живеете в Будапеща, има ли русофобия там?

- Унгария осъди войната, само че 80% от унгарците са за невмешателство в спора под никаква форма. За разлика от нас, те са се били със руските танкове през 1956 година, а министър председателят Орбан е достоверен герой против комунизма и прикани на 16 юни 1989 година руските войски да изоставен страната.

Въпреки това, в Унгария се въздържат от последна изразителност. Подобно е и в Австрия. Хърватският парламент отхвърли концепцията на държавното управление украински бойци да се образоват в страната. В Прага " Вацлавски намести " неведнъж се пълнеше с народ против глобите, както през 1989 година по времето на Хавел. В Словакия пък русофобското държавно управление падна след избор на съмнение. Фицо, Матович или Пелегрини ще иглавят след изборите нов кабинет, който ще следва политиката на Орбан.

 

- Как наподобяват извън нещата в България?

- Ние се задъхахне от русофобия, с цел да се харесваме на Американското посолство. Малко тъжно, въпреки всичко Русия ни е освободила, другояче Ердоган щеше да ни е президент. И малко смешно. По времето на соца ние бяхме най-големите ибрици на Москва. По-надупени от нашите приятели нямаше. Дори Чаушеску отхвърли да влезе в Чехословакия 1968 година и прояви автономия. Днес децата и внуците на баш комунистическата номенклатура са първи соросоиди и американофили.

 

Някой беще споделил за руски танкове по жълтите павета. Чл 5 от контракта за НАТО изключва подобен вид, Слава Богу. Но стане ли, ще има посрещачи. Децата на другарите ще почнат да си вадят актовете за раждане като доказателство за преданост.

 

Във всеки случай нито един соросоид няма да се самозапали, поради съветските танкове като Ян Палах в Прага през 1968 г.  Ние сме международни първенци по раболепство.

 

- Споменахте рухването на кабинета в Словакия. Пред Епицентър.бг още при започване на годината предрекохте, че държавните управления в Европа " ще падат като круши ".

- Италия, Швеция, България, Дания, Естония, Словакия. Ред е на Чехия, където Бабиш ще се върне на бял кон. 

 

Санкциите не стопираха войната, а вместо на съветските глави те се стовариха на европейските.Астрономическата зима едвам стартира и ще бъде най-тежката след Втората международна война. Ще има яд по улиците на Европа.

 

На 3 януари Камарата на представителите в Съединени американски щати стартира работа с ново републиканско болшинство, което ще проверява Байдън-баща и Байдън-син за покупко-продажбите в Украйна. Доказателствата са налице.

 

Видни републиканци желаят одит на Зеленски и обявиха, че към този момент празен чек няма да има. Тогава много европейски псевдолидери ще се почувстват много неуместно, а хората ще им желаят сметка за нелепостта. 

 

- Все отново идва Новата година, какво можем да променим следващата година, с цел да излезем от този партийно-полотически тупик?

- Предлагам: или като гърците да дадем посредством промени в закона 50 депутата плюс на спечелилия в последните избори, или като Италия - 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно, а бариерата за влизане в Народното събрание за обединения да е 10%.

 

Така тези две страни подходиха против изборите до дупка. У нас подобен спор не се води, по тази причина Радев ще ни ръководи до 2025!

 

Не се води спор и за изгонването на Сорос от България. И тъй като няма да го създадем, няма да се оправим. Политическата рецесия 2022 ще даде тежки стопански последствия. През 2023 година евро сме щели да одобряваме - каква полуда! Всичката е Мара втасала, единствено евро монети не е резала.

 

- Европа ще се съвземе ли от мигрантския потрес?

- Големият журналист реакционер, който постоянно идва при Орбан, към този момент го сподели в книгата си: " Странната гибел на Европа ". Този извънредно интелигентен англичанин скоро разяснява във " Фигаро ", че християните в Англия към този момент са под 50% от популацията, а бялото население в Лондон, Манчестър и Бирмингам е също под 50%. Мароканските почитатели в Монпелие нападнаха френските и изгориха френското знаме. Явно добре са се интегрирали.

 

След 30 години тези страни ще се ръководят от етнически партии. Орбан го сподели: " 1989 година мислех, че Запада е нашето избавление, Сега мисля, че Централна Европа е спасението на Запада ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР