В последните дни ЕС утрои бюджета за хуманитарна помощ за

...
В последните дни ЕС утрои бюджета за хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

ЕС утрои бюджета за хуманитарна помощ за Газа

В последните дни Европейски Съюз утрои бюджета за филантропична помощ за Газа и той към този момент е 65 милиона евро. По думите на представител на Европейската комисия на конференция, се водят договаряния с Египет, с цел да може филантропичната помощ да доближи до засегнатите.

Засега няма миграционни последствия от събитията в Израел и Газа при започване на месеца, съобщи той и изрече мнение, че групировката " Хамас " носи отговорност за това, че хората в Газа търпят последствията от израелския отговор, тъй като не спомага за евакуация.

" Приветстваме известията на управляващите в Израел за отчасти обновяване на водоснабдяването в Газа. Ако доста хора се наложи да бъдат разселени, управляващите би трябвало да заобикалят тежки филантропични последствия. Обстрелът от " Хамас " по главно цивилен цели в Израел продължава, а Европейски Съюз сме в контакт със Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства и Египет, с цел да изразим упованията си да се подхващат дейности за преустановяване на ударите на групировката, с цел да не страдат цивилните в Газа. ", съобщи представителят.

" Хамас " би трябвало да спре обстрела по цели в Израел и да освободи неотложно взетите заложници. Терористичната организация " Хамас " стартира война против Израел. Според Европейски Съюз Израел има право на самозащита в границите на интернационалното право ", сподели още представителят. Той означи, че позицията на Европейски Съюз по тези събития ще бъде разисквана в допълнение на плануваната за на следващия ден изключителна онлайн среща на Европейския съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР