В последните десетина години е налице очевиден дисбаланс на интересите

...
В последните десетина години е налице очевиден дисбаланс на интересите
Коментари Харесай

АОБР: Зеленият рекет спъва икономиката

В последните десетина години е налице явен дисбаланс на ползите на всички участници, който от вреден стартира да се трансформира в смъртоносен за стопанската система на България. Това се показва в позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изпратена до медиите писмо до медиите.

Според бизнес организации става дума за „ шепа природозащитници “, които са поучили несъразмерно на значимостта им въздействие, а те в името на неразбираемите си ползи стопират всяко по-значимо капиталово желание.

"Те са подготвени да спрат, и понастоящем сполучливо го вършат, капиталови планове за стотици милиони, които биха довели до сериозен стопански напредък и последователно излизане на България от категорията „ най-бедна страна в Европа “.

Спира се транспортна инфраструктура, стопира се рудодобив, стопира се градежът на спортни-технически уреди. Всичко това се прави при очевидни престъпления, внушения, дезинформация и манипулиране на публичното мнение ", се споделя в позицията. Работодателите са на мнение, че към този момент не става дума единствено за ски, втори въжен превоз, зимен туризъм, а за стопанската система на България като цяло.

Според тях на рекет са подложени браншове като металургия, минно-геоложко дело, строителство, превоз, туризъм (летен и зимен), което по думите на работодателите се трансформира в систематичен риск за страната ни и нас самите. Според работодателите не може референдуми като този в Трън или в добруджанската община Генерал Тошево да вземат решение ориста на стопанската система на България.

"Тук е мястото да се обърнем към тези политици, които се пробват да се качат на гребена на референдумите, че това е игра с огъня. Двойният стандарт не е решение - в случай че Трън е правилно решение, то на следващия ден в Банско ще има не два, а дванадесет, а за какво не и двадесет нови лифта ", написа още в позицията. Бизнес организациите се обръщат към държавните институции и с няколко претенции:

- Да продължат законодателната политика против „ зеления рекет “, сполучливо стартирана с измененията в Закона за околната среда, като едноинстанционното обжалване на Оценка на въздействието върху околната среда обхване освен обектите от национално значение, само че и вложенията клас „ А “ и обектите от първостепенно общинско значение;

- Да продължат вложенията в ски туризма и в построяването на втори въжен превоз в Банско в духа на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г.;
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР