В последните десетилетия дигиталният свят става все по-важна част от

...
В последните десетилетия дигиталният свят става все по-важна част от
Коментари Харесай

На екскурзия със Samsung Galaxy Z Fold4

В последните десетилетия цифровият свят става все по-важна част от действителния – в огромна степен с помощта на развиването на мобилните технологии. Това развиване трансформира смарт телефоните в нещо доста повече от информационни устройства. От организация на всекидневието, през достъп до всевъзможни услуги, до съгласуваност когато и да е и от всяко място – мобилните телефони на 21 век и непрекъснато разрастващата се екосистема от смарт джаджи и приложения към този момент са неизменима част от живота ни.    Според водещата статистическа организация Statista към второто тримесечие на 2022 година Гугъл Play Store разполага с 3,5 млн. приложения. В резултат на това огромно предложение 2022 година е следващата, в която ангажираността на потребителите в международен мащаб пораства. И макар, че растежът от 7% е определян като закъснение по отношение на пандемичните години, когато е регистриран скок от 30% в ангажираността, статистиката сочи, че потребителите прекарват приблизително над четири часа и половина на ден в потребление на приложения.    В последна сметка, статистиката ясно демонстрира, че развиването на смарт телефон технологиите е директно обвързвано с екосистемата от приложения. Водещият производител Samsung залага това схващане в тактиката си за създаването на флагмана Galaxy Z Fold4. 

  Galaxy Z Fold4 – всичко нужно в джоба   Мощност и работливост на личен компютър в устройство, побиращо се в джоба - Galaxy Z Fold4 съставлява на процедура два телефона в един. Основният 7.6-инчов екран поддържа 120Hz адаптивна периодичност на освежаване, което го прави по-ярък, като моделът е първият с Android 12L – специфична версия на операционната система, основана от Samsung и Гугъл за преживяване на огромен мобилен екран, в това число на сгъваемо устройство.   Моделът слага главен акцент върху потребителите, които обичат да правят доста задания по едно и също време. Преминаването сред прозорците става бързо и интуитивно, а с помощта на App Pair с едно допиране потребителите могат да започват до три приложения на един екран. 

  Функцията Multi View, на собствен ред, дава спомагателна опция за пълноценното потребление на цялата повърхност на екрана, а платформата One UI усъвършенства приложенията и техните менюта, тъй че потребителят да обгръща всичко с един взор, все едно е пред компютър.    Както стана ясно обаче, развиването на екосистемата от приложения е съществена част от еволюцията на мобилните технологии. Водени от тази концепция, Samsung влизат в партньорство с Гугъл и Microsoft, вследствие на което приложенията на Гугъл, в това число Chrome и Gmail, към този момент поддържат drag-and-drop функционалност. Това разрешава на потребителите бързо да копират и слагат линкове, фотоси и други запаси от едно приложение в друго.    Потребителите на Гугъл Meet към този момент могат да се свързват с повече хора, в това число да гледат дружно видео наличие в YouTube или да играят дружно игри. Пълният Office пакет на Microsoft и Outlook също се възползва от сгъваемия екран, като пресъздава повече информация и обезпечава по-бързи способи за взаимоотношение със наличието.

  На екскурзия с Galaxy Z Fold4   Но какво значат всички тези внушителни параметри, в случай че те нямат практическа приложимост? Нищо. Затова си представете, че сте в коледна Виена. В австрийската столица си дават среща историята и сегашното, а смесицата от уютни кътчета и опциите за нощен живот я трансформира в едно от най-хубавите места за превозване на коледните празници. 
  Във Виена обаче живее близо 1/3 от популацията на Австрия, а градът се простира на територия от близо 415,000 квадратни километра, което трансформира основаването на направления за туристически обиколки в комплицирана задача.    Градът е единствената столица в света, която има обширни лозя в своите граници, а Гринцинг е прочут като един от най-хубавите винени региони в границите на австрийската столица. Там гостите могат да дегустират едни от най-хубавите локални виновност. Но, в случай че желаете да се насладите на локалното винопроизводство, а сте отседнали в кокетния хотел „ Хофингер “ в 23-ти регион на Виена – Лизинг, ще би трябвало да прекосите близо 30 км. 

  Тук на помощ идва Гугъл Maps. Приложението ви дава най-малко три разновидността по какъв начин да стигнете най-бързо до сърцето на винопроизводството на Виена, като подчертава върху трафика и правите, за които би трябвало да заплатите спомагателни такси. И с цел да е цялостна картината, до момента в който си пиете утринното кафе с кроасан на 30 километра от мястото, което желаете да посетите, можете авансово да се разноските благодарение на режима Street View. Най-малкото, с цел да сте сигурни къде отивате.   Виена, обаче, е цялостна със забележителности, а 30-километров преход през целия град е идеална опция да съчетаете потребното с приятното и да научите нови неща за тогавашната столица на Австро-унгарската империя. 
  Ако отивате за първи път и не сте наясно какво тъкмо желаете да видите, умерено можете да се доверите на Гугъл Lens. Освен че ще ви даде информация за всички забележителности по пътя, приложението може да ви помогне да разберете всеки надпис или табела на цели 100 езика.


Всяко прекарване е по-пълноценно, в случай че е споделено 

За задачата Samsung си партнира с Гугъл, с цел да обезпечи full high definition (FHD) качество на видео диалозите в Гугъл Meet. Функционалността разрешава видео конференция с високо качество на картината с до 32 участници, което значи, че можете да съпреживявате разходката си с съвсем всички хора, които познавате. Едновременно.
  Galaxy Z Fold4 разполага с 12MP ултраширокоъгълна камера, 50MP широкоъгълна камера и 10 MP телефото камера с 3x оптично нарастване, тъй че даже небрежно направените фотоси са положителни и с висока резолюция. Подобрената дълбочина и контрастност на изображенията благодарение на функционалността Detail Enhancer и функционалността за в допълнение доближаване до обекта на снимане 30X Space Zoom подсигуряват, че в случай че въпреки всичко някой не успее да се включи, ще получи допустимо най-хубавите фотоси, с цел да си показа какво е изпуснал. 
Технологии като Dual Preview, Capture View, AI редактиране и приложението Expert RAW подсигуряват това.

   Но с създаването на Galaxy Z Fold4 от Samsung са помислили и за тези, които избират да се любуват на прелестите на Виена в уединение. Какъв по-добър декор за това от музиката. В тази посока Samsung има особено предложение - безвъзмезден достъп до YouTube Premium, платената версия на YouTube, която дава разнообразни преимущества като гледане на видеа без реклама, извънреден достъп до наличието в канала YouTube Originals, офлайн достъп и опция за заключване на екрана, за  4 месеца при покупката на  Galaxy Z Fold4.   Уникален, само че част от общо   Въпреки неповторимите си благоприятни условия, които приказват за характерност, Galaxy Z Fold4 е част от по-широка екосистема. В нея попада и серията умни часовници Galaxy Watch5 на Samsung.  Точно както мобилните телефони, часовниците също не са това, което бяха. Серията Galaxy Watch5, да вземем за пример, предлага функционалности, вариращи от преброяване на крачките до следене на съня и индикатори като сърдечен темп и кръвно налягане. 

  Всъщност Galaxy Watch5 добавя изцяло опциите на Galaxy Z Fold4, само че без да принуждава потребителите да стоят непрекъснато пред екрана.  Гугъл Maps? Стриймване на видеоклипове в YouTube? Изпращане на текстови известия? Помощ от Гугъл Assistant? Обаждания до другари и сърфиране в мрежата?    Няма проблеми.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР