В последните часове футболна Англия започна да шуми около изтекло

...
В последните часове футболна Англия започна да шуми около изтекло
Коментари Харесай

Играчите на Сити отвратиха със злобни песни срещу Ливърпул

В последните часове футболна Англия стартира да шуми към изтекло в обществените мрежи видео, което демонстрира по какъв начин футболистите на първенеца Манчестър Сити пеят извънредно злонамерени песни по отношение на огромния си противник за трофея Ливърпул.

„ Гражданите” победиха в последния кръг от сезон 2018/2019 и за първи път в своята история опазиха шампионския трофей. Сити събра една точка повече от Ливърпул – 98 против 97, а немалка част от футболистите в обществените си изяви демонстрираха почитание към мърсисайдци.

Не по този начин обаче стояха събитията в клубния рейс, когато щастливите футболисти на „ небесно сините” подкараха много нападателна ария по адрес точно на Ливърпул. В нея се вършат препратки към случая с последователя на „ червените” Шон Кокс, който бе наръган с нож от почитател на Рома преди първия полуфинал в Шампионската лига през предишния сезон. Също по този начин имаше иронично подхвърляне, че Ливърпул е „ жертва на всичко”.

Не единствено последователите на мърсисайдци реагираха доста остро на фрагментите, като много от почитателите на другите тимове от Висшата лига се причислиха към възмущението им. Във въпросното видео може ясно да се чуят репликите:

"All the way to Kiev, to end up in defeat,

(Целият този път до Киев, с цел да приключите със загуба)

Crying in the stands, and battered on the streets.

(Плачещи по трибуните и нападани по улиците)

Kompany injured Salah, victims of it all. "

(Компани контузи Салах, жертви сте на всичко.)

Фразата по отношение на капитана на Манчестър Сити и Салах касае дуела сред двата отбора от януари, когато тежко влизане на белгиеца против звездата на „ червените” остана ненаказано. Впоследствие камерите уловиха по какъв начин Компани псува превиващият се на земята състезател на Ливърпул.

Manchester City players singing a chant that mocks the brutal attack of #LFC fan, Sean Cox.

This lacks any kind of respect or humility you would expect from professional football players.

Explanations and apologies are required. pic.twitter.com/f4AiNfqdwg
— Nic Mason (@MrNickMason) May 14, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР