В последните 5 години те не спряха ясно и отчетливо ...

В последните 5 години те не спряха ясно и отчетливо

Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

В последните 5 години те не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за правдивост в страната на всички равнища , мотивираха решаването си от ОЖС в Българска социалистическа партияБезрезервно и изрично жените-социалистки застават зад кандидатурата на държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат. Това съобщи ръководителят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в Българска социалистическа партия Дора Янкова след съвещание на Оперативното бюро с областните координаторки. Тя добави, че Обединението е приело да провежда политически начинания за поддръжка в акцията , защото съзира в лицето на актуалната президентска двойка единствения безалтернативен национален герой против корупцията и бранител на обществените дела за заслужен живот.

От сегашните претенденти за държавен глава и вицепрезидент единствено Румен Радев и Илияна Йотова се оповестиха в поддръжка на митингите предишното лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за правдивост в страната на всички равнища , мотивираха своята поддръжка социалистките.

На съвещанието бяха обсъдени и политическите задания по отношение на провеждането на конституционните избори за 47-о Народно заседание . Както и дилемите в поддръжка на листите на Българската социалистическа партия.

Жените-социалистки показаха и тематиките , върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са казусът с домашното принуждение , законовата регулация за работа от отстояние , обществените неравенства и стойностите , инфлацията и приходите . Акцент беше подложен и върху неравностойното възнаграждение сред мъжете и дамите , което е съществен казус .

" Обединихме се и към няколко начинания , които можем да организираме дистанционно , съгласно пандемичната обстановката, в която се намираме " , уточни още Дора Янкова. Тя акцентира , че жените-социалистки са подготвени да вложат всички сили за продобиване на президентския мандат, както и за достойното показване на социалистите на тези избори.

Източник: cross.bg