В последните 20 години Икономическият и социален съвет може да

...
В последните 20 години Икономическият и социален съвет може да
Коментари Харесай

Бивш социален министър: Бюджетът трябва да се приеме, за да функционират всички системи в държавата

В последните 20 години Икономическият и обществен съвет може да изрази мнението на жителите, работодателите и синдикатите, и работи в консенсус. Бюджетът за идната година е комплициран, защото би трябвало да стартираме да излизаме от рецесиите през последните години, само че зимата е притеснителна за доста хора, както в битов проект, по този начин и за бизнеса. Бюджетът би трябвало да се одобри, с цел да действат всички системи в страната. Ако няма признат бюджет и има политическа неустойчивост, възможностите за влизане в еврозоната понижават. Това сподели Зорница Русинова, ръководител на ИСС и някогашен обществен министър, в ефира на NOVA NEWS.

Споровете дали да падне дерогацията или не води до неспокойствие в обществото, сподели тя. По нейни думи дебатът за Конституцията също е извънредно значим.

" Трябва да намерим сили като общество коя е общата позиция. Много постоянно разнообразни оферти, въпреки и положителни, биха срещнали поддръжка, в случай че се видят в цялост, другояче се стига до рецензия. България може да бъде и по-зелена, и по-социална, и по-дигитална ", добави Русинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР