В последните 2 седмици са разбити 4 престъпни групи, които

...
В последните 2 седмици са разбити 4 престъпни групи, които
Коментари Харесай

Опасна мода: Деца се дрогират с никотинови торбички, смесени с наркотици


В последните 2 седмици са разрушени 4 незаконни групи, които стоят зад уеб сайтове, продаващи наркотични субстанции

За нова рискова мода измежду подрастващите сигнализират униформените от Министерство на вътрешните работи - Велико Търново. Деца се надишват с никотинови торбички. Това е законен никотинов артикул и надлежно е леснодостъпен. Въпреки че е неразрешен за продажба на малолетни и малолетни, те намират метод да се снабдят с него и да си устройват надпревари по устойчивост с концепцията да бъдат забавни и харесвани от връстниците си, изясняват от полицията.

Според Стефан Бакалов, шеф отдел „ Борба с наркотрафика “ в Агенция „ Митници “, става дума за пъстра палитра от наркотични субстанции и психотропни вещества. „ Никотиновите торбички са легален артикул, който е на пазара. Има няколко типа приложимост. Съдържанието им може да е рисково за подрастващите, тъй като е с огромно количество никотин. Това е тип интоксикация и рисковете за здравето са доста “, уточни той пред Нова нюз.

По думите му новите наркотични вещества са повече от 3000 типа. „ Имаме повишаване на арестувани с таблетки вид лекарствени форми, бензодиазепини или опиоиди. Те дават опция за превъзбуждане или угнетяване на избрани положения. Новост е, че посредством darknet се продават разнообразни нови наркотични субстанции в дребни количества “, разяснява още Бакалов.

Той разкри, че в последните две седмици са разрушени четири незаконни групи, основали уеб сайтове за продажба на наркотични субстанции. „ Афганистан към този момент приоритизира производството на метамфетамини. У нас потреблението на хероин ще стигне до нула поради появилите се нови наркотични субстанции “, изясни Бакалов. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР