В последните 15 години, по време на управлението на партията

...
В последните 15 години, по време на управлението на партията
Коментари Харесай

Международен доклад констатира нарушения на човешките права в Турция


В последните 15 години, по време на ръководството на партията на Реджеп Тайип Ердоган , правото на живот в Турция е нарушено на над 44 000 души. Увеличават се нарушаванията на правата на индивида и те остават безнаказани. Това са изводите в отчет на опозиционната в Турция Републиканска национална партия, показан в неделя във връзка Световния ден на правата на индивида по данни на Фондацията за човешки права и други цивилен организации. Илюстрация за тези нарушавания е разказът на българи, работили преди години в югоизточната ни съседка, които през тази година прекарват известно време още веднъж там.

Свобода на словото и мисълта в Турция към този момент не съществува. Това споделя Йорданка, която не назоваваме с същинското ѝ име, поради страховете ѝ:

Не единствено диалогът прекъсва, интернетът ми прекъсна за два часа. Споделям с една туркиня, с която се запознахме на плажа, за това и тя ме предизвести, че се подслушват телефоните. Мъжът ми приказва с България, загатна нещо за Ердоган и му прекъсна диалогът. Туркинята ми сподели да не разрешаваме такова нещо да ни се случи трети път.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Таня Милушева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР