В последната седмица в Ювентус станаха сериозни сътресения, от които

...
В последната седмица в Ювентус станаха сериозни сътресения, от които
Коментари Харесай

Пореден удар по Ювентус: Грози го изваждане от Шампионска лига

В последната седмица в Ювентус станаха съществени разтърсвания, от които наподобява, че съществува действителен риск отборът да бъде изваден от Шампионската лига и от всички шампионати на УЕФА. Това признават от клуба в последния си отчет в размер от 240 страници, който разказва финансовото положения на торинци за финансовата година, която завърши на 30 юни 2022-а година.

В доклада са показани всички вероятни сюжети, измежду които и най-лошите такива. Те включват опцията за „ изключване или ограничение на достъпа до спортните надпревари на УЕФА “ поради разногласията, свързани с опита за основаване на Суперлига, само че и поради неспазване на условията за финансов феърплей. В същата част от отчета се загатва и следствието, стартирано от УЕФА на 1 декември.

В отчета наложително се регистрират евентуалните опасности, с цел да бъдат осведомени акционерите и пазара. От клуба обаче акцентират, че остават „ уверени, че са работили в сходство със законите и наредбите “.

Органът за стопански надзор на УЕФА към момента чака досието от прокуратурата в Торино, с цел да получи ясна визия за обстановката. Ако се намерят доказателства, че посредством така наречен „ черни заплащания “ прикриват по-големи отговорности и по този метод целят заобикалянето на финансовия феърплей, то тогава рискът от изключване от европейските клубни шампионати става действителен, написа „ Gazzetta dello Sport “. Надеждата на „ бианконерите “ е, че ще разминат единствено с санкция, даже тя да бъде в съществени размери.

Обвиненията, които Ювентус би трябвало да се опита да избегне, са в хипотетично подправяне на финансови доклади чрез фиктивни финансови облаги и скрито погашение на заплати на играчите по време на пандемията от ковид, когато бе публично оповестено, че футболистите са се съгласили да се откажат от четири месечни хонорари. Заради тези обвинявания целият ръб на шефовете подаде оставки предходната седмица.

⚪️⚫️, la a gamba tesa: in caso di comprovato 'inganno' al Fair Play Finanziario, il rischio è l'esclusione dalla
— calciomercato.it (@calciomercatoit)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР