В последната седмица новините около датското кралско семейство са много.

...
В последната седмица новините около датското кралско семейство са много.
Коментари Харесай

Защо датската кралица отне титлите на внуците си

В последната седмица новините към датското кралско семейство са доста. Кралица Маргрете участва на погребението на Елизабет Втора дружно със сина си принц Фредерик. Малко по-късно се оказа с позитивен тест за коронавирус, а Фредерик и брачната половинка му принцеса Мери проведоха бал в двореца.
 Принц Фредерик, принцеса Мери и балът в двореца Кристиансборг в Копенхаген
Принцеса Мери в необикновена светлина

Повече за бала в кралския замък

На този декор идва новината, че Маргрете прави огромни промени в фамилията.

Датският кралски двор публично разгласи, че децата на по-малкия наследник на Маргрете принц Йоаким повече няма да употребяват купите " принц " и " принцеса ", както и обръщенията " негово височество " и " нейно височество ".

Промяната се отнася за 23-годишния Николай и 20-годишния Феликс, които са деца на Йоаким от първия му брак с Александра, графинята на Фредериксборг. Както и за 13-годишния Хенрик и десетгодишната Атена, които принцът има с втората си брачна половинка принцеса Мари.

От датската корона разясняват, че " с това решение нейно величество желае да помогне на четиримата си внука да взимат сами решенията за живота си без да са лимитирани от специфичните условия и отговорности, които връзката с кралската институция би им налагала ".
 Карл Филип и фамилията му

Карл Филип и фамилията му

В изказването се споделя още, че смяната е съобразена със сходни промени, направени в други кралски семейства на Европа. От People прецизират, че евентуално става дума за шведския кралски двор, където децата на принц Карл-Филип и на принцеса Маделейне към този момент не са публични членове на кралското семейство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР