В последен мач от 21-ия кръг на Премиър лийг Тотнъм

...
В последен мач от 21-ия кръг на Премиър лийг Тотнъм
Коментари Харесай

Тотнъм излъга Фулъм на “Крейвън Котидж”

В финален мач от 21-ия кръг на Премиър лийг Тотнъм излъга с 1:0 Фулъм при гостуването си на “Крейвън Котидж ”. Единственият гол в срещата означи Хари Кейн (45’) директно преди паузата сред двете полувремена.

Загубата отдалечи “Котиджърс ” от топ 4 и Фулъм към този момент се намира на 7-о място с 31 точки. Трите точки пък поддържаха “шпорите ” идеално в битката им за изход в зона “Шампионска лига ” и събраха актив от 36 точки - единствено с 3 по-малко от 4-ия Манчестър Юнайтед.

Освен с постната игра срещата ще бъде запомнена и със забавянето на нейното начало. Поради ограничавания в напредването в Лондон се наложи изместване на началния час на дуела и първият съдийски сигнал прозвуча не в 20:00, а в 20:15 локално време.

Иначе самият мач беше равносилен и двата тима си размениха подобен брой изстрели, а притежанието на топката не беше с сензитивна преднина за нито една от двете страни. Играчите на Тотнъм се оказаха по-търпеливи и издебнаха своя миг. В добавеното време на първата част Хюн-Мин Сон подаде към Хари Кейн, който се намираше на границата на наказателното поле и последвалият удар на британеца се озова в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Бернд Лено.

“Котиджърс ” не съумяха да отговорят след почивката уместно и единственото по-опасно пред вратата на Лорис бяха ситуациите, основани от Манор Соломон и Вилиан, само че те бяха прекомерно вяли, с цел да преодолеят стража на “шпорите ”.

Така Фулъм записа второ следващо проваляне, до момента в който Тотнъм завоюва за първи път от 4 януари, когато беше надвит различен лондонски противник - Кристъл Палас.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР