В Португалия откриха изложба на легендарния графити-аритист Банкси. Любопитното в

...
В Португалия откриха изложба на легендарния графити-аритист Банкси. Любопитното в
Коментари Харесай

Изложба на Банкси в Португалия

В Португалия откриха галерия на именития графити-аритист Банкси. Любопитното в тази ситуация е, че даже кураторите не знаят същинската идентичност на Банкси и в никакъв случай не са го срещали. Какво прави един махленски актьор толкоз мистериозен?

Отговорът от Джанан Дурал в Сутрешния блок на БНТ1.

Винаги се появява на непредвидени места и постоянно е разпознаваемо - изкуството на Банкси - несъмнено най-известния и мистериозен графити-артист. Фотографът Бари Калсън прекарва няколко месеца в търсене на графитите на художника от Бристол. Успява да снима огромна част от тях, преди вечно да бъдат изтрити.

Макар и да има спекулации към самоличността на Банкси, в действителност никой не знае кой е той. Но съгласно някои, няма и потребност.
Бари Калсън, фотограф: За мен Банкси е нещо като Робин Худ в изкуството. Като Зоро - не знаеш кой се крие зад маската, само че постоянно разпознаваш неговите каузи. Мисля, че и без да си го срещал, можеш да усетиш най-малко малко какъв човек е. Достатъчно е да следиш работата му.
44 от най-хубавите графити могат да бъдат забелязани в португалска изложба. Сред тях са и фрагменти от лунапарка " Дисмал " - един подигравателен взор към " Дисниленд " и приповдигнатата му атмосфера.
Бари Калсън, фотограф: Ходих до парка няколко пъти, само че всякога ми беше доста забавно. Никога няма да не помни по какъв начин един ден в небето се беше появила дъга. Представяте ли си - мрачната Англия, с нейното типично дъждовно време, и този парк, в който никой не се чака да е благополучен?! И на фона на всичко това - дъга. Това беше като метафора на всичко, което Банкси прави, на посланието, което се пробва да изпрати.
Каквото и да се каже за именития графити-артист, в никакъв случай няма да е задоволително, само че най-малко можете да разгледате творчеството му. В случая - до края на март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР