В поредната полезна и практична статия от блога на Издателство

...
В поредната полезна и практична статия от блога на Издателство
Коментари Харесай

10 съвета за намаляване на токсичното натоварване

В следващата потребна и практична публикация от блога на Издателство “Вдъхновения ” на интернет адрес: https://vdahnovenia.bg/ се описват 10 лесни съвета за понижаване на токсичното натоварване върху тялото ни. Те са показани от самата Хейли Помрой, създател на суперценни книги за метаболитното здраве, които издателството направи налични за българските читатели. Нека забележим предложенията на Хейли за детокс.

Претоварено ли е тялото ви с отрови? 

Чувствате ли комплициране по отношение на това какво може да е настоящото ти токсично натоварване и по какъв начин да започнете да го намалявате? Ние сме изложени на нездравословни отрови всеки ден – от ароматизираните почистващи препарати до пестицидите в храните, които консумираме.

Добрата вест е, че нашето изумително тяло има невероятната дарба да се детоксикира. Подхранвайки механизмите му на детоксикация, ние сме в положение да подкрепим тялото с това, от което се нуждае, с цел да процъфтява – а не просто да оцелява!

Ако имате опит с режима по „ Ключът към бързия метаболизъм “, който стартира още веднъж от 30 януари в границите на 28-дневна стратегия, може би ви е направило усещане нарасналата сила, подсилената имунна система и способността да преминавате по-бързо през моментите на застой в загубата на тегло, наред с другите изгоди за детоксикацията. 

Вижте този минитест, с цел да определите настоящото си токсично натоварване и да разберете какви по-нататъшни стъпки можете да предприемете, тъй че да подпомогнете процеса на детоксикация на тялото си.

Какво е вашето токсично натоварване?

• Държите ли обувките си у дома?

• Използвате ли стандартни мокри кърпички

• Използвате ли ароматизирани препарати за пране?

• Използвате ли ароматизиран освежител за въздух или електрически ароматизатор за сладко благоухание?

• Консумирате ли стандартно отглеждани плодове и зеленчуци вместо органични?

• Консумирате ли бърза храна и/или пакетирана, или подготвена пържена храна повече от два пъти седмично?

• Приемате ли по-малко от 30 мл на кг телесно тегло вода?

• Спите ли по-малко от 7 – 8 часа на нощ?

• Излагате ли се за по-малко от 15 минути на ден на естествена слънчева светлина?

• Пътувате ли постоянно със аероплан?

• Работите ли на място, което не е добре вентилирано (затворени врати/прозорци или без прозорци)?

• Имате ли непрекъснато възприятие на безпокойствие, тревога, позор, виновност, натрапчиви мисли?

Ако сте дали отговор с „ ДА “ на 5 или повече от тези въпроси, може да обмислите да извършите някои промени. Изтощението, умората, възпалението, алергиите и устойчивостта към загуба на тегло от време на време са свързани с натрупването на прекалено много токсични субстанции в организма. Ето 10 елементарни метода за понижаване на токсичното претоварване:

Детоксикирай средата си

• Събувайте си обувките, преди да влезете у дома. Оставяйте обувките си извън до входната врата или се уверете, че ги избърсвате добре в постелката пред нея. Статистиката демонстрира, че с подметките на обувките вкарваме огромно количество пестициди в дома си.

• Добавете зеленина. Поставете живи растения в къщата си, с цел да пречистват въздуха. Въздухът, който дишаме, е доста значим за нашето здраве и прибавянето на зеленина способства за обезпечаване на чиста среда. Хлорофитумът е изключително подобаващ за задачата!

• Избягвайте ароматизаторите за стая, потпури, мокри кърпички, парфюмирани перилни препарати и ароматизирани козметични артикули. Освен всичко останало ароматизираните артикули потискат успеваемостта на вашите метаболитни пътища. Вместо това проветрявайте постоянно и използвайте артикули без аромати, без BPA (бисфенол A) и без парабени.

Детокс посредством храна

Може да пробвате програмата за прeчистване на метаболизма, водена от Борислава Люцканова, основател на Издателство „ Вдъхновения ”? Бързото прeчистване на метаболизма е тайното й оръжие за детоксикация! Тази целенасочена хранителна стратегия е за цялостна детоксикация на тялото от вътрешната страна на открито. 

• Яжте същински, цели храни, при опция органични. Върнете се към основите и избирайте цели храни от земята, небето и морето. Избягвайте неща, като тартразин номер 5 или боядисани/оцветени храни. Консумирането на органични храни е идеално средство за понижаване на токсичното натоварване.

• Пийте изворна вода. Правилото е да се пият по 30 мл вода на кг телесно тегло дневно. Тоест, в случай че тежите 70 кг, би трябвало да пиете 70 кг х 0,03 л = 2,1 литра на ден. Ако тежите 60 кг, надлежно 60 кг х 0,03 л=1,8 литра вода дневно. Всеки ден! Това оказва помощ за изхвърлянето на непотребните отпадни артикули от тялото и придвижва питателните субстанции в клетките, като по този метод способства за усилване на метаболизма.

• Яжте характерни детоксикиращи храни. Зеленчуците са номер едно, когато става въпрос за естествено подкрепяне на детоксикацията на черния дроб. Винаги е по-добре да добавите доста зеленчуци към главните хранения и междинните закуски. Има обилие от подобаващи предписания, да вземем за пример апетитен зеленчуков омлет за закуска или зеленчуково къри за вечеря. Цитрусовите плодове, билковите чайове и куркумата също са отлични добавки за поддържане на здравословна детоксикация.

 Детокс посредством промени в метода на живот

• Насърчавайте в себе си здравословни и щастливи мисли. Мислите и концепциите също могат да бъдат токсични. Трябва да прегърнем и да обичаме нашата среда и тяло. Отделете време да практикувате техники за понижаване на напрежението или да се занимавате с активност, която обичате и която ви харесва и зарежда. 

• Намалете темпото и се наслаждавайте на храната си. Хубаво да се влюбите в храната и всеки ден да не забравяте да се питате: ядох ли през днешния ден по този начин, че да подхраня тялото си и да му осигуря всичко належащо, с цел да е крепко, мощно и пламенно. Тялото ви ще ви благодари, когато не пропускате да забавяте темпото и да оценявате пълноценно храната си.

• Сухо четкане. Това е елементарен метод за поощряване на обновяването на клетките, подкрепяне на лимфната система на тялото и изхвърляне на отпадни и токсични субстанции. 

Всеки ден можете да предприемате дребни стъпки, с цел да облекчите част от токсичното си претоварване. Като поддържате и подхранвате естествените системи за детоксикация на тялото си, ще се радвате на по-добро здраве, по-добра функционалност в всекидневието си, повече сила и психическа непоклатимост, както и по-бърз метаболизъм.

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР