В поредна издънка пред съда беше спипана скандалната фолк директорка

...
В поредна издънка пред съда беше спипана скандалната фолк директорка
Коментари Харесай

ФАНДЪКОВА, ДОКОГА? Пак осъдиха чалга директорката на 151 детска градина

В поредна издънка пред съда беше хваната скандалната фолк директорка на 151-ва столична детска градина Вяра Богатева. Шармантната дама, известна с разгологъзените си участия в клипове на фолк артиста Константин обаче наподобява е фаворитка на администрацията на Йорданка Фандъкова и продължава да топли шефската позиция.

Софийският областен съд е отменил по Искова молба на Димитринка Якимова наложени й три дисциплинарни санкции от Богатева: ”Забележка ”, ”Предупреждение за уволняване ” и ”Уволнение ”. Прецедентното в тази ситуация е, че тези санкции са наложени в един ден.
 
Якимова е изпълнявала длъжността " помощник-възпитател " в столичната 151-ва Детска градина " Леда Милева " до 12 януари 2022 година, когато краткотрайно изпълняващата длъжността " шеф " на детското заведение Вяра Богатева й връчва за автограф по едно и също време три заповеди за санкции и я гони от постройката на детската градина.

До абсурдът се стига, откакто първата се оплаква пред медиите, че Богатева ги е заключила в детската градина и е забранила да пускат в постройката уволненения наново шеф на заведението Мирела Гошкарян и юристът й Кристиан Гьошев. Журналистите пък са били на мястото на събитието, поради наставнически митинг против връщането на Гошкарян в осъществяване на правосъдно решение.



По време на митинга госпожа Якимова съумява да излезе от детската градина, с цел да си купи медикаменти от аптеката и по този начин минавайки около събралата се група съумява да реализира контакт с медиите и да им заяви за протичащото се. След като се връща обаче в постройката Вяра Богатева я посреща и назрява скандал, при който помощник-възпитателката се разплаква. Това кара краткотрайната директорка да изготви, и да й връчи по едно и също време три поредни заповеди за наказване. Същите обаче нямат никакви претекстове, а единствено цитират текстове от Кодекса на труда, което става причина състава на Софийския областен съд с ръководител Петър Савчев да ги анулира и да възвърне Якимова на работа, защото неналичието на претекстове препятства правосъдния надзор всъщност.

Богатева стана известна дни преди този скандал, когато лъсна неин клип от далечната 2002 година с поп-фолк артиста Константин, в който тя взе участие полугола. Песента на Коцето се споделя " Острието ", а тогавашната тинейджърка плува в басейн и прави лесбо сцена с друго момиче.

Вяра Богатева застана отпред на детската градина през април 2020 година, когато кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова уволни дисциплинарно Мирела Гошкарян. След заемането на длъжността първата съумя да завоюва доверието на неколцина гласовити родители, които образуваха опозиционна група против Гошкарян. Тази група излезе нескрито, когато Съдът върна в края на 2021 година последната на работа и под напън Кметът Фандъкова я уволни наново - единствено 5 дни, откакто я бе възстановила с писмена заповед. За всички обаче повторното уволнението беше меко казано необичайно, а претекстът му - възобновяване на нелегално уволнен чиновник. Оказа се, че този чиновник бил не какъв да е, а Вяра Богатева. Умишлено или не, от Столична Община сбъркали прекратяването на контракта на Богатева при възстановявавето на Гошкарян. Така първата станала нелегално уволнен чиновник. Юристи обаче разясняват, че Кметът е имал право да анулира неправилното си уволняване, само че не е имал право да възвърне Вяра Богатева, защото тя не е титуляр по трудовото правно отношение, което било зародило преди 17 години, когато Мирела Гошкарян печели конкурс и заема длъжността.

И по това уволняване има заведено дело, което е висящо.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР