В поредицата Младите надежди“ ни предстои среща с най-успешният ни

...
В поредицата Младите надежди“ ни предстои среща с най-успешният ни
Коментари Харесай

„Младите надежди“: Александра Фейгин - среща с шампионката на България по фигурно пързаляне


В поредицата „ Младите очаквания “ ни следва среща с най-успешният ни играч по фигурно пързаляне Александра Фейгин. Ще остане ли на леда, ще продължава ли да се състезава за България и каква е мотивацията й за развиване, вижте в този момент в репортажа на Станчо Станчев.

Александра Фейгин е на 20 години, родена в Йерусалим, само че пораства и живее в България. Към днешна дата тя е най-голямата ни вяра в света на фигурното пързаляне.

Снимка: bTV


На леда се качва на 5-годишна възраст по избор на татко ѝ. Води я на доста разнообразни спортове, само че кънките надвиват. Нейните треньори Ина и Андрей Лутай я назовават „ дребната машинка за скокове “.

„ Първото ми съревнование беше на 5 и половина-6, нямах някакъв добър резултат, само че аз продължих. Първата ми купа пристигна на 6 и от този момент ми харесва да спечелвам и от тази възраст започнах с моите победи и златни медали “, споделя Фейгин.

Снимка: bTV


Кадри запечват представянето на Александра Фейгин на Зимните олимпийски игри в Пекин от предходната година. За първи път от 24 години насам български фигурист стъпи на Олимпийския лед и това беше точно Фейгин.

Въпреки своите интернационалните триумфи и благоприятни условия да показва непознати страни Александра Фейгин взема решение да остане в България.

Снимка: bTV


" В чужбина има доста по-добри условия, у нас несъмнено две пързалки стават. А там има и места за сухи тренировки, масажисти, температурите на пързалките са по-приемливи ", споделя още младата вяра.

Освен, че остава в България, тя вижда бъдеще за спорта си там, където условия не са нужни - в очите на най-малките състезатели.

Снимка: bTV


Техника, елегантност, обич към спорта. Всичко това прави от Александра Фейгин първенец, само че има нещо още по-важно, което я държи на леда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР