В поредица ви срещаме с новите носители на награди в

...
В поредица ви срещаме с новите носители на награди в
Коментари Харесай

Отзвук от Музикант на годината 2017: Цигуларката Зефира Вълова, отличена за нейната активна творческа дейност



В поредност ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.

През 2008 година Зефира Вълова беше измежду номинираните в допитването на " Алегро виваче " за " Млад музикант на годината ". После, през 2010-а, тя одобри премията за " Музикален план на годината " като създател и артистичен шеф на фестивала „ Изкуството на барока “. Благодарение на нея в България посрещаме именити реализатори на старинна музика. Междувременно, най-ценената наша барокова цигуларка добави още значими линии към креативната си биография. Нейната дейна активност през 2017 година я води по международните подиуми като концертмайстор на фамозния отбор `Il pomo d`oro` в турнетата на оперните звезди Джойс ДиДонато и Франко Фаджоли, с които записва и компактдискове, завоювали голяма известност. Тук, у нас, стартира сполучливото ѝ партньорство със Софийската филхармония в цялостен бароков концертен цикъл, в който тя е солист и диригент, а не можем да не отбележим и  Зефира Вълова и Теодосий Спасов пионерската й активност като учител по барокова музика в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “.

На 7 май в Първо студио на БНР премията за дейна креативна активност ѝ връчи Теодосий Спасов - два пъти притежател на наградата " Музикант на годината " и шеф на Музикална къща БНР.

За всички аспекти на работата ѝ в региона на исторически осведомените практики чуйте в изявлението със Зефира Вълова в звуковия файл, където е и едно от осъществяванията ѝ в галаконцерта " Музикант на годината 2017 ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР