В поредица ви срещаме с новите носители на награди в

...
В поредица ви срещаме с новите носители на награди в
Коментари Харесай

Отзвук от Музикант на годината 2017: Надежда Цанова и Петър Македонски - Ансамбъл на годината



В поредност ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.
За първи път в историята на анкетата гласуването за премията беше разграничено на персони и ансамбли. 60 бяха самостоятелните оферти за " Музикант на годината ", а Ансамбълът на 2017 година беше избран измежду общо 10 номинации. Призът получи дуото Надежда Цанова - пиано и Петър Македонски - тромпет.
Двамата работят като дуо от 2017 година, само че към този момент имат извоювани няколко награди от състезания у нас и в чужбина.  Надежда Цанова и Петър Мадеконски Ансамбълът има дейна концертна активност и предложения за идни участия както на българска, по този начин и на европейска и американска сцена.

Надежда Цанова е изявена българска пианистка, възпитаничка на проф. Стела Димитрова-Майсторова в НМА " Проф. Панчо Владигеров " - София. Изнася рецитали в доста страни и свири като солист на оркестри.

Петър Македонски е възпитаник на своя татко - проф. Ангел Македонски. Първи тромпетист е на Симфоничния оркестър на БНР от 2011 година Свири и в доста други сформира с разнороден като жанрове репетроар. Често е канен като солист. През юни 2018 година му беше присъдена докторска степен от НМА " Проф. Панчо Владигеров ".

Чуйте изявлението с Надежда Цанова и Петър Македонски и тяхно осъществяване от галаконцерта " Музикант на годината 2017 " в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР