В поредица от няколко тематични статии ще ви покажем последните

...
В поредица от няколко тематични статии ще ви покажем последните
Коментари Харесай

Тенденциите при обзавеждането на кухнята според италианските дизайнери

В поредност от няколко тематични публикации ще ви покажем последните трендове в интериорния дизайн на жилищните пространства, съгласно италианските дизайнери.

Защо италианските - тъй като, както знаете от Италия потегля магията, наречена дизайн, която превзема и останалият свят. В тази публикация основен воин ще бъде кухнята.

Oт 17 дo 22 aприл се организира 57-мото издание на мебелното ревю Salone del mobile в Милано, където водещи компании, дизайнери и архитекти показаха своите концепции за дизайна на актуалната кухня. Представяме ви селекция от последните новости, показани на ревюто.

Акцентът на ревюто беше кухнята на бъдещето. Характерното за тази кухня, са двата наложителни детайла - високотехнологична съгласуваност и фукнкционалност. Кухните са обезпечени от WiFi технологията и умни електроуреди. Целта е да се спести време и сила, посредством ръководство на уредите от отдалечени устройства.

Candi показаха своята нова фурна Watch&Touch, която е с напълно сензорно ръководство и WiFi технология. Samsung демонстрираха своето приложение Smart Thinks app, което дава опция да активирате и контролирате своите електроуреди от телефона си, когато сте надалеч от вкъщи.

 g interiorzine.com

Hoover демонстрираха опциите на своята смарт кухня посредством усъвършенстваната си технология за взаимоотношение сред електроуредите - фурна със сензорно ръководство, индукционни котлони, аспиратор, ледник и съдомиялна. Miele ни показаха своята нова фурна, която работи на правилото на електромагните талази с променлива периодичност, чиято активност се контролира от датчици. Фурни Dialog демонстрираха своите високи технологии посредством новата си с фурна, която самостоятелно контролира на процеса на готвене, посредством различаване и анализиране на съставките в храните.

Възможностите при електроуредите на бъдещето наподобяват безгранични, само че дано погледнем какво ново има при дизайна на кухните.

Естетиката, както постоянно играе съществена роля. Според арх. Марко Романели прави усещане, че обичайното разделяне със странѝци сред кухненските шкафове към този момент е по-малко. Разширяват се пространствата, за сметка на удобството. Линиите са опростени и изчистени.

Пример за такава кухня е тази на италианската мебелна компания Dada .

 g interiorzine.com

Другата оригиналност, която евентуално ще се наложи като наклонност, е затварянето на кухненските шкафове зад плъзащи се порти, там, където е допустимо това. Отворени бази и плъзгащи се порти, които могат да бъдат типичен инсталирани или нетрадиционни. Ernestomeda и Valcucine демонстрират по какъв начин се случва това посредством Inside System.

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

Напълно интегрираните в стената кухни, с височина на шкафовете от пода до тавана и отделено обособено главно работно пространство, също притеглят интереса на посетителите.

Кухня Veneta Queen:

 h interiorzine.com

Когато става въпрос за дизайн, не може да не споменем и изборът на Института по цветовете Pantone . Както видяхме през януари, техният избор за цвят на годината е Ultraviolet - виолетово, основано на синьото. Съвсем предстоящо, този избор на цвят навлезе и при дизайна на кухните.

 g interiorzine.com

Според италианският дизайнер M атео Нунциатти , който има дълготраен опит в проектирането и дизайна на жилища и публични здания по целия свят, белият цвят и изчистените, опростени линии в кухнята, резервират своето стабилно място. Дизайнът е монохроматичен, а вторият цвят е единствено като акцент.

Кухня в Милано, проектирана от Матео:

 g interiorzine.com

Водещата мебелна фабрика Scavolini залага на цветните кухни с футуристичен дизайн и също ни предлага решения в ултравиолетово. Горният ред шкафове са ниски, не стигат до тавана, а дизайнът следва прави и заоблени линии в съвършен синхрон. Механизмите за отваряне оптимално улесняват обслужването. Гланцовите покрития са към момента настоящи. Алуминият и стъклото са в симбиоза с останалите материали.

Кухни Flux, Scavolini:

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

Според експертите от уеб страницата interiorzine.com най-горещите трендове при интериорния дизайн и обзавеждането на кухнята през 2018/2019 година, ще бъдат от една страна естествените, неутрални цветове и материали, дъбовите покрития, бензиново-зеленият цвят, черните матирани акценти, а от друга се завръща цветната палитра с доминиращ оранжев цвят, шафраново жълто и интензивно синьо. Индустриалният жанр също ще участва и при кухните.

 h interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

Присъствието на мрамор, бетон, камък, кварц, стъкло, керамика, метал, деликатният избор на изискани и висококачествени материали и цветове за мебелите, умелото съчетание на типичен и съвременен жанр и високите технологии вършат дизайнът на кухнята неповторим и несравним. Ето още някои оферти от водещите интериорни дизайнери, които ще бъдат известни през 2018/2019г. Насладете им се и почерпете ентусиазъм:

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

 g interiorzine.com

Автор: Биляна Узунова

Припомнете си още: Домът на 2018-а съгласно интериорния дизайнер Биляна Узунова

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

За още забавни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР