В пореден етап сме на формиране на коалиционна култура. В

...
В пореден етап сме на формиране на коалиционна култура. В
Коментари Харесай

Драгомир Заков: В нестабилната политическа обстановка страната трябва да запази устойчивост във всички свои системи

В следващ стадий сме на образуване на съдружна просвета. В изборите няма нищо ужасно, това е една демократична процедура. Такова мнение изрази нощес в студиото на „ На Фокус " съветникът на премиера по външната политика Драгомир Заков.

Той съобщи, че приема умерено актуалната обстановка.

„ Дали ще отидем на избори съгласно мен е към момента нечиста сделка, само че в действителност всяко едно нарушение на устойчивостта в страната води до благоприятни условия за външно въздействие. Мисля, че още не сме в подобен стадий. Все още се развива конституционната процедура, дано я оставим да се развие в цялостния й кръг. Тепърва има още два мандата. В момента, каквото и да кажем, ще бъде нечиста сделка, не желая да влизам в нея. Да разясня политически водачи от обединението в актуалната си позиция не е удачно. По никакъв метод не вземам участие в договарянията и още веднъж ще кажа - одобрявам всичко това умерено, тъй като го виждам като едно развиване на съдружна просвета ", добави Заков.

Спекулациите с външен напън за образуване на държавно управление са по линия на хибридната агитация, съобщи той. „ Нашите сътрудници и съдружници наблюдават какво се случва в България, както и ние следим какво се случва в страните, с които сме съдружници ", разяснява той.

В нестабилната политическа конюнктура страната би трябвало да резервира резистентност във всички свои системи, акцентира Заков.

Той разяснява и терористичния акт в сърцето на Москва. Според него Русия няма причина да направи ответен удар.

„ Ако въпреки всичко съветското управление е решило да употребява обстановката, с цел да ескалира нещата в Украйна, няма по какъв начин да го предотвратим по никакъв метод. Това е агитация ", съобщи Драгомир Заков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР