В Поповица питат: Защо кучетата имат повече права от хората

...
В Поповица питат: Защо кучетата имат повече права от хората
Коментари Харесай

Кучешката мафия върти милиони

В Поповица питат: Защо кучетата имат повече права от хората Поповица загуби войната с кучетата на Петкана

Десетки милиони левове минават през неправителствени организации, оказващи грижа за бездомните кучета у нас. Спонсорски фондации от чужбина обезпечават сред 5 и 10 лева дневно за прехрана на животно на улицата, намиращо се под крилото на екозащитниците, описват осведомени.

Средствата идвали от сродни организации зад граница, които набират дарения за родните песове. Преди години в Англия бе оповестена сходна акция. Плакати от локални деятели на неправителствена организация, призоваваха поданици на Острова да дарят по три паунда за бездомните кучета в България. Според осведомени събраната сума най-после била внушителна.

Хора от сектора описват, че потвърдена доходна ниша за екоорганизациите е съдействието при осиновяването на куче. В страни като Германия и Австрия, в случай че хората желаят да се снабдят с домакински любим, то те би трябвало да платят солидна сума за породисто четириного.

Другият вид е да си набират улично куче от България или Румъния. Сумата, която кандидат-стопаните са подготвени да заплатят, достигала 200 евро. Голяма част от тези средства прибирали медиаторите от организациите за отбрана на животните у нас, които оказвали подпомагане при осиновяването. 

Превозът се прави с бусове, които пътуват до Австрия и Германия един път седмично. Само услугата по превоза излиза по 100 евро на четириного, настояват хора от сектора. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР