В понеделник Великобритания санкционира финансисти и лидери на палестинската въоръжена

...
В понеделник Великобритания санкционира финансисти и лидери на палестинската въоръжена
Коментари Харесай

Лондон реже финансирането на Хамас със санкции

В понеделник Англия глоби финансисти и водачи на палестинската въоръжена формация " Хамас ", за прекъсване на нейното финансиране, в това число и от Иран, оповестява " Ройтерс ".

Този ход беше подхванат в съгласуваност със Съединените щати.

Британските наказания са ориентирани към Зухейр Шамлак, човек, прочут като един от главните финансисти,  основна фигура, участваща в прекосяването на групата към криптовалути. Той оказва помощ за прехвърлянето на огромни суми пари от Иранпреди офанзивите на групата против Израел на 7 октомври, заяви английското външно министерство.

" Тези наказания изпращат ясно обръщение към " Хамас " - Обединеното кралство и нашите сътрудници са решени да подсигуряват, че няма укритие за тези, които финансират терористични действия ", сподели английският външен министър Дейвид Камерън.

Санкциите са ориентирани и към почитан чиновник на " Ислямски джихад " , друга въоръжена формация.
 Нетаняху и
Нетаняху и " Хамас " остават непреклонни в настояванията си

Неясна е ориста на останалите заложници в Газа

Припомняме, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху в неделя отхвърли изискванията, показани от " Хамас " за преустановяване на войната и освобождение на заложници - цялостното евакуиране на Израел и оставянето на " Хамас " на власт в Газа.

След като израелските самолети възобновиха бомбардировките на Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, високопоставеният чиновник на " Хамас " Сами Абу Зухри съобщи пред " Ройтерс ", че отводът на израелския водач да приключи военната атака в Газа значи, че няма късмет за завръщането на израелските пленници.

" В подмяна на освобождението на нашите заложници " Хамас " изисква завършек на войната, евакуиране на нашите сили от Газа, освобождение на всички убийци и изнасилвачи ", сподели министър председателят в изказване. Отхвърлям изрично изискванията за предаване на чудовищата на " Хамас ", сподели Нетаняху.

Група родственици на израелци, взети за заложници от бойци от " Хамас ", щурмуваха в понеделник съвещание на парламентарната комисия в Йерусалим с искане депутатите да създадат повече, с цел да се опитат да освободят техните близки.

Около 130 израелски заложници остават държани в Газа , откакто други бяха прибрани
 Съединени американски щати: Израел е ликвидирал едвам 30% от бойците на
Съединени американски щати: Израел е ликвидирал едвам 30% от бойците на " Хамас "

Групировката има задоволително муниции, с цел да се бори още няколко месеца

Топ дипломатът на Европейския съюз (ЕС) настоя за решение с две страни и.

Външните министри на 27-те страни членки на блока ще проведат обособени срещи с сътрудниците си от Израел, Палестинската автономност и основни арабски страни в Брюксел.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел повтори осъждането на Организация на обединените нации за " неприемливото " отменяне на апелите за палестинска страна от израелския министър председател Бенямин Нетаняху след войната в Газа.
 Европейски Съюз удря със наказания политическия водач на
Европейски Съюз удря със наказания политическия водач на " Хамас "

Активите на Яхия Синуар в блока ще бъдат замразени

По негови думи филантропичната обстановка в линията Газа не може да бъде по-лоша.

" Хамас " - въоръженото придвижване, което управлява линията Газа, предприе изненадваща офанзива против Израел на 7 октомври, довела до гибелта на към 1140 души в Израел, множеството от които цивилни.

Екстремистите взеха и към 250 заложници по време на офанзивите, като съгласно Израел към 132 от тях остават в Газа.

Израел се зарече да унищожи " Хамас " и безмилостната му въздушна и сухопътна атака.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР