В понеделник вечер кметът на община Казанлък Галина Стоянова отново

...
В понеделник вечер кметът на община Казанлък Галина Стоянова отново
Коментари Харесай

100 двойки в Казанлък празнуваха златна сватба

В понеделник вечер кметът на община Казанлък Галина Стоянова още веднъж извърши ритуала по подписване на цивилен брак за близо 100 " Златни двойки " от града след 50 години взаимен живот. Тя се обърна към младоженките и младоженците дали са съгласни да продължат брака си за още 50 години и получи в отговор звучно " Да! ", описват от общината.

" Тази вечер Вие сте най-младите фамилии в община Казанлък! ", разгласи Галина Стоянова и честити на " Златните двойки " повторното им встъпване в брак. " Нека децата ви знаят, че няма по-хубаво от това да се държите за ръка и да разкажете за това на вашите деца и внуци! ", пожела тя. 

По традиция, Галина Стоянова описа алегория по какъв начин младоженците би трябвало да бият камбаната дружно, а не поотделно, с цел да бъде оповестено на техните съграждани с камбанения звън за новата двойка в обитаемото място.

За да бъдат поканени да отбележат своите златни времена, екипът на кмета е издирил близо 200 мъже и дами всред 480, регистрирани в ГРАО, че са встъпили в брак през 1972 година в Казанлък.

Празничното събитие се провежда за шеста поредна година, по концепция на Галина Стоянова. Възобновяват се всички ритуали, съпътствали сватбения ден на " Златните двойки ": първа брачна целувка, първа брачна наздравица, танц, чупене на питка, торта и хоро... " Младоженците " получават от кмета нови брачни свидетелства.

От 2016 година насам кметът на Казанлък Галина Стоянова всяка година кани " Златните двойки ", с цел да честват дружно Любовта. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР