В понеделник Ваня не се явила на работа, ден по-късно

...
В понеделник Ваня не се явила на работа, ден по-късно
Коментари Харесай

Бабата се грижи за детето на ефрейтора, който застреля жена си и се самоуби

В понеделник Ваня не се явила на работа, ден по-късно са открити мъртви със Стилиян в дома им в Стара Загора с огнестрелни рани в главите
Военно-окръжната прокуратура в Пловдив проверява случай с вероятно ликвидиране на жена и последвало самоубийство на брачна половинка й в Стара Загора. Досъдебното произвеждане е формирано от военните магистрати, защото мъртвият Стилиян Петров, на 42 години, бил ефрейтор, кадрови боец, в Инженерни войски в Стара Загора. Жената - Ваня Петрова, последно работели като здравна сестра в Психиатричната болница " Д-р Георги Кисьов " в Раднево.

В известие до медиите през днешния ден Военно-окръжната прокуратура в Пловдив заяви, че формираното досъдебно произвеждане би трябвало да откри дали на 15 август военнослужещият съзнателно е умъртвил дамата, като действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Двамата оставят кръгло сираче 9-годишното си момиченце, което в този момент е при баба си по майчина линия в Свиленград.

От прокуратурата споделиха, че Ваня и Стилиян били сключили цивилен брак от 2010 година, само че през последните месеци връзките им се влошили до степен двамата да имат чести вербални разногласия и даже физическа разпра посред им. Въпреки че съседите им от вход " А " на улица " Хан Аспарух " 4 в Стара Загора да настояват, че не са чували кавги и разправии от жилището им на втория етаж, нещата напълно ескалирали, когато в събота, на 13 август, брачният партньор се появил на работното място на жена си в радневската психиатрична болница, където провокирал скандал и нанесъл побой на Ваня. Това потвърдиха пред " 24 часа " както от прокуратурата, по този начин и шефът на болничното заведение доктор Владимир Трънов.

Д-р Трънов сега е в отпуск и не знаеше за случая, само че след инспекция го удостовери, без да даде повече детайлности поради следствената загадка. Той дефинира дамата като доста добра здравна сестра, която си вършела съзнателно работата. Преди това тя е работила до 2020 година като здравна сестра в Клиниката по гръдна хирургия в Университетската болница в Стара Загора, след което се преместила в Раднево - за малко като анастезиологична сестра в общинската болница, след което - и в психиатричната, която е най-голямата психиатрична болница в страната.

В началото се появи информация, че при този скандал Ваня блъснала мъжа си, който паднал и си блъснал неприятно главата, поради което се наложило да остане за малко в болница. След като го изписали, решил да довърши разногласието с изстрели.

Дали това е било по този начин, се ревизира. Несъмнен факт е, че в понеделник, 15 август, дамата не се появила на работа, не отговаряла и на сътрудниците си по мобилния телефон. Тогава нейна колежка се свързала с майката на Ваня в Свиленград, която подала сигнал в старозагорската полиция и дамата била оповестена за търсене.

Във вторник, на 16 август, полицейски чиновници отишли до фамилното жилище на Петрови на улица " Хан Аспарух " 4, вход " А ", втория етаж, само че никой не отварял при позвъняванията им. Това наложило благодарение на механически средства да бъде преодоляна заключена железна входна врата. Когато влезнали в жилището, който съгласно съседи било благосъстоятелност на фамилията, униформените се натъкнали на натрупа на мъжа в коридора.

Тъй като той е военнослужещ, те са уведомили незабавно способените органи, каквито в тази ситуация са Военно-окръжната прокуратура в Пловдив и военната полиция.
Местопроизшествието е непокътнато до идване на боен следовател, който е направил оглед. Тогава е открит и трупът на дамата с забележими огнестрелни рани в региона на главата.

От прокуратурата допълват, че е открито и оръжието, с което се допуска, че е породена гибелта и на двамата. По информация на " 24 часа " това е револвер, който мъжът имал законно.

" Продължава осъществяването на процесуално-следствени дейности, работи се по всички вероятни версии ", по този начин приключва прессъобщението на прокуратурата.

Днес вратата на фамилното жилище на Петрови остана заключена и запечатана с лентички от проверяващите.

От наличната досега публична информация не излиза наяве дали някой от фамилията преди съдбовния край е подавал сигнали и тъжби за домашно принуждение и кой ще се грижи отсега нататък за детето на Ваня и Стилиян. " 24 часа " зададе този въпрос на дирекция " Социално подкрепяне " в Стара Загора посредством пресцентъра на Агенцията за отбрана на детето. От там получихме следния отговор, подписан от шефа Павлина Делчева: " Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " в Стара Загора няма да разяснява случая, защото сега Военно-окръжна прокуратура - Пловдив е образувала досъдебно произвеждане и текат процесуално-следствени дейности. Дирекция " Социално подкрепяне " и отдел " Закрила на детето " в Стара Загора работят в границите на своите компетентности, като ще бъдат подхванати всички нужни законови дейности и ограничения за отбрана на ползите на детето ".

От пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора, където по закон се подават жалбите за домашно принуждение, също отхвърлиха отговор с аргумента, че сега тече разследване и право на коментар има единствено прокуратурата.

В същото време комшии описват, че съпрузите Петрови се движели постоянно дружно. Жената била усмихната и контактна, даже като здравна сестра слагала инжекции на една от възрастните си съседки. Мъжът бил по-скоро затворен, поздравявал неенергично с половин уста. Много рядко го виждали край блока с военната му униформа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР