В понеделник в Париж започна представянето на колекциите висша мода.

...
В понеделник в Париж започна представянето на колекциите висша мода.
Коментари Харесай

Когато модата стигне прекалено далеч

В понеделник в Париж стартира представянето на сбирките висша мода. В последните години haute couture ревютата рядко ни демонстрират облекла, подобаващи за носене в всекидневието, а по скоро са мерило за това до къде може да стигне въображението на креативните шефове известните фешън марки.

Затова и на пръв взор в ревюто на Schiaparelli няма нищо учудващо. Просто Ирина Шейк, Наоми Кембъл и Шалом Харлоу, облечени в рокли с глави на лъв, полярен вълк и снежен леопард в действителни размери.

Или пък главите в действителност са действителни? Именно този въпрос възмути необятната общност, която видя във включването на (привидно) препарирани животни от предпазени типове поклон към лова като занимание.

Факт - главите не са същински, колкото и реалистично да наподобяват. Направени са от пластмаса, вълнени и копринени влакна, а направата им е лишила часове. Което е почтено за удивление кардинално..., в случай че не ни убягваше цялостната концепция зад включването им.

Тук е моментът да поясним, че както самите Schiaparelli са обяснили, сбирката е въодушевена от " Ад " на Данте, а това би трябвало да са ужасяващите зверове на входа на пъкъла.

На нас обаче животинските глави ни се костват повече опит за шокиране на публиката и бързо привличане на вниманието - нещо, което се потвърди с хиляди постове в обществените медии, отдадени на сбирката. Както и с обстоятелството, че Кайли Дженър - звезда, известна с това, че трансформира всичко, до което се допре, в известно, беше с роклята с лъвската глава още преди началото на ревюто.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР