В понеделник уволни клубната легенда , а само ден по-късно

...
В понеделник уволни клубната легенда , а само ден по-късно
Коментари Харесай

Челси представи Тухел, той заяви: Не ме плаши уволнение, такива възможности не се пропускат

В понеделник уволни клубната легенда, а единствено ден по-късно на негово място бе назначен Томас Тухел. Германецът, който на Коледа бе уволнен от ПСЖ, пое нова работа по-малко от месец след освобождението си от остарялата, а още ден по-късно - в сряда той изведе за пръв път своя нов отбор в мач от Премиър лийг и приключи 0:0 като хазаин на.

Днес Тухел бе показан публично пред медиите и отговори на журналистически въпроси. Той съобщи, че е подписал с клуб, който е постоянно гладен за победи и титли, а практиката да се уволняват постоянно мениджърите (в ерата Роман Абрамович отпред на “сините” са били 14 мениджъри от 2003-а насам) не го тормози.

“Благодарен съм, че мога да работя на това равнище. Ако подпишеш с Челси, подписваш с отбор, който е гладен за титли, с тим, който желае да се бори във всяко съревнование, в което взе участие. Това ми е ясно. Не, не ме плаши (да бъде уволнен). Имаме огромна упоритост, аз самият съм ужасно упорит. Възхитен съм от структурата на клуба и съм наясно, че всеки чака резултати, аз също го чакам от себе си. Това е опция в един от най-големите клубове в света в най-силната лига в света. Беше елементарен избор, тъй като такива благоприятни условия не може да се пропущат,” разяснява назначението си Тухел.

Веднага по-късно той приказва по тематиката за своя предходник Франк Лампард, своето отношение към него, както и призна, че е получил текстово известие с благопожелание за триумф. Също по този начин германецът прикани почитателите още веднъж да застанат зад тима, макар уволнението на клубната легенда, което не бе утвърдено от огромна част от последователите.

“Феновете са доста покрай тима и вършат огромна разлика. Дано да остане по този начин и отсега нататък. Знам, че уволнението на Франк бе огромно отчаяние за тях. Аз също съм му огромен почитател и доста го почитам, както и наследството му тук. То нарастна още повече, когато получих персонално известие от него, с цел да ми пожелае всичко най-хубаво и може би ще се забележим в най-скоро време, когато е допустимо. Клубът към този момент обясни, че виновността не е моя и нищо не можеше да се направи в обстановката. Решението бе взето и на мен ми се даде тази опция,” съобщи Тухел.
Премиър лийг 20 кръг, сряда 27 януари  Челси 0:0краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР