В понеделник сутринта Украйна беше подложена на масирана ракетна атака,

...
В понеделник сутринта Украйна беше подложена на масирана ракетна атака,
Коментари Харесай

Русия e изстреляла 75 ракети по Украйна

В понеделник сутринта Украйна беше подложена на масирана ракетна офанзива, по време на която съветските военни са изстреляли общо 75 ракети по украинска територия.

Информацията за броя на ракетите е на Валерий Залужний, висшият главнокомандващ на украинските въоръжени сили. Той приканва украинците да употребяват укритията и бомбоубежищата.

41 от ракетите са били обезвредени от противовъздушната защита.

Освен с ракетни удари рускта страна е нанесла офанзиви и с авиация и безпилотни самолети.

Атаките са били ориентирани на процедура по цялата територия на Украйна - няколко удара стигнаха и до столицата Киев, до град Запорожие, който се намира под украински надзор, както и в Западна УКрайна - Лвов, Тернопил и Житомир , както и в Днипро .

Укриненерго, операторът на Украйна, предизвести, че ракетните удари са ориентирани към енергийни уреди и могат да доведат до спиране на електрозахранването в Украйна.

По данни на компанията енергетиците употребяват аварийни схеми за зареждане и отстраняват повредите. Според оценката на енергийния оператор ракетните офанзиви са ориентирани най-вече към енергийни уреди и жизненоважната гражданска инфраструктура на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР