В понеделник ще бъде поставено началото на най-емблематичното трейл състезание

...
В понеделник ще бъде поставено началото на най-емблематичното трейл състезание
Коментари Харесай

Започва предизвикателството Dacia UTMB 2023

В понеделник ще бъде сложено началото на най-емблематичното трейл съревнование в света на бегачите в Европа, а точно .

Подобно на предходните години и през тази елитни бегачи от целия свят ще се срещнат в Шамони, а общо над 10 000 участника ще се включат в едно от осемте спортни събития, които се организират по време на финалната серия.

Най-важната от конкуренциите, които ще се проведат от 28 август до 3 септември, е точно емблематичното съревнование UTMB, на старта на което застава елита и премерва сили по трасе с дължина от 171 километра, по време на които се генерира позитивна денивелация (изкачване) от съвсем 10 километра.

Традиционно, Dacia UTMB Mont- Blanc 2023 включва и няколко по-разумни цели, включително CCC с дължина от 100 километра (6156 метра денивелация) и OCC с 50 километра (3425 метра).

Най-уверените в своята устойчивост ще се пуснат по трасето на PTL, което е с дължина от 300 километра и 25 километра позитивна денивелация.

Интересни моменти предстоят и пред тези от участниците, които се включат в TDS (145 километра, 9176 метра денивелация), MCC (40 километра, 2300 метра денивелация), ETC (15 километра, 1200 метра денивелация) и YCC (14 километра, 1100 метра денивелация).

Основната конспирация през тазгодишното издание на Dacia UTMB Mont- Blanc ще бъде към представянето на американеца Джим Уолмсли, който за следващ път ще се опита да стане първия американец победил в конкуренцията. Ще би трябвало да го направи обаче в мощната конкуренция на Матио Бланшар, Том Еванс, Йонас Руси, Пол Капел и в действителност още доста други елитни трейл бегачи.

При дамите любимец за успеха е доминантата от 2019 и 2021 година Кортни Дюуолтър.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР