В понеделник щатски служители признаха в доклад, че Ню Йорк

...
В понеделник щатски служители признаха в доклад, че Ню Йорк
Коментари Харесай

Ню Йорк изостава от плана си да бъде зелен щат

В понеделник щатски чиновници признаха в отчет, че Ню Йорк евентуално няма да успее да реализира една от главните си цели за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници .

Щатът няма да успее да реализира законовата си цел за 70 % електрическа енергия от възобновими източници при започване на идващото десетилетие с три години, защото администрацията на губернатора Кати Хочул обмисля да измести задачата за 2033 година, напомня " Политико ".

Прогнозираното тригодишно забавяне се дължи частично на по-голямото търсене на електрическа енергия, подтиквано от огромните индустриални планове, и на разрушаването на проектите на Ню Йорк за възобновими източници, откакто бизнесмените се отхвърлиха от договорите на фона на рекордната инфлация и възходящите разноски .

" Ще бъде предизвикателство да се реализира задачата за 2030 година в настоящия й тип ", съобщи Рори Кристиан, ръководител на Комисията за публични услуги и основен изпълнителен шеф на Департамента за публични услуги, в изявление за " Политико ". " Бяхме наранени от редица разстройства във веригата за доставки, разнообразни геополитически събития ".

Публикуваният в понеделник обзор упреква за забавянето значително фактори отвън контрола на щата, изключително икономическите условия, които доведоха до анулацията на множеството от плановете за възобновими енергийни източници, на които политиците разчитаха за постигането на задачата.

" Това, което предлагаме тук, е безусловно оценка на интервенциите и корекциите и всъщност дейностите, които можем да предприемем, с цел да увеличим оптимално напредъка си към тази цел ", съобщи Дорин Харис, президент и основен изпълнителен шеф на NYSERDA.
 Представител на Съединени американски щати не е подкрепял меморандума за зелена сила с Gemcorp
Представител на Съединени американски щати не е подкрепял меморандума за зелена сила с Gemcorp

Считаме, че изказванията за противоположното са вследствие на неразбирателство

" Ясно е, че светът се е трансформирал доста от 2019 г . насам в направления, които основават, бих споделила, както насрещни, по този начин и попътни ветрове ", заключи Дорин Харис.

Очакваното закъснение акцентира световните провокации за реализиране на задачите в региона на климата на фона на възходящите разноски и опасенията по отношение на достъпността.

На други места в страната чиновници от Колорадо признаха, че е малко евентуално да реализират задачата за 2025 година
 Хилари Клинтън дава обещание зелена сила за всеки дом
Хилари Клинтън дава обещание зелена сила за всеки дом

Производители на зелена сила ще могат да разчитат на данъчни тласъци. Като първа стъпка може да се намерения за облекчение на облагането на силата от вятърни турбини

А в международен мащаб не се чака държавните управления да изпълнят уговорките си за понижаване на излъчванията на парникови газове с темпове, целящи да задържат предстоящото стопляне под 1,5 градуса по Целзий. Шотландия, да вземем за пример, се отхвърли от задачите си за понижаване на излъчванията до 2030 година

Планът на Ню Йорк за 70 % дял на възобновимите енергийни източници, който ще подсигурява, че през идващото десетилетие щатът ще разчита в доста по-малка степен на електроцентрали, употребяващи изкопаеми горива , е основен принцип на водещия в страната закон за климата, утвърден от законодателния орган на демократите и тогавашния губернатор Андрю Куомо през 2019 година
 Обама желае фрапантно нарастване на разноските за зелена сила
Обама желае фрапантно нарастване на разноските за зелена сила

Планът на Обама е за бюджетни разноски от 3.77 трилиона $

Голяма част от другите цели на закона за понижаване на излъчванията се основават на по-чиста електрическа мрежа, което в допълнение слага под въпрос вероятността за реализиране на тези така и така несигурни цели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР