В понеделник се навършват 8 годни от началото на протестите

...
В понеделник се навършват 8 годни от началото на протестите
Коментари Харесай

8 години след ДАНСwithme: Въпросът Кой? все още е актуален

В понеделник се навършват 8 годни от началото на митингите против избирането на Делян Пеевски за началник на ДАНС, които прераснаха в демонстрации против държавното управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Малко след началното на демонстрациите публицистите Виктор Николаев и Анна Цолова питаха неведнъж тогавашният министър председател Пламен Орешарски кой предложи Пеевски за началник на ДАНС. След това те си потеглиха от бТВ и се реалокираха в Нова тв. През 2017 година Цолова бе свалена от ефир с оправданието на малкия екран, че сякаш ще води ново начин на живот предаване, което обаче в никакъв случай не потегли.

Сега журналистката напомни за събитията от 2014 година, разяснява и държанието на малките екрани във връзка глобите на Съединени американски щати за корупция против Пеевски, както и положението на публицистиката:

Припомниха ми, че на този ден, преди 8 години избраха Пеевски за началник на ДАНС.

Два дни по-късно в студиото на утринния блок на бтв зададохме въпроса " Кой предложи Пеевски? " на тогавашния министър председател Пламен Орешарски. След това въпросът #КОЙ се трансформира в знак митингите през лятото на 2013 година Стана метафора на преодоляването на България и заживя собствен живот. Малко по-късно утринния блок на бтв спря излъчването си за повече от месец и аз се разделих с малкия екран.

И тъй като смятах, че въпросът КОЙ? е доста значим, не стопирах да го задавам, в другите му форми и нюанси и в ефира на Нова тв. Такива въпроси получаваха и Бойко Борисов, и Цв. Цветанов, и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия, и всевъзможни патерици...После " столчето ми остана празно ".
Чувам, че през миналите две седмици името на Пеевски се загатва в огромните тв студиа освен като " най-големия донор ", а и по тематиките, за които трябваше да се пита и в последните 3-4 години. Пита се и се споделя не всъщност и без детайлности, само че въпреки всичко. Изглежда към този момент е по-лесно да се загатва това име.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР