В понеделник, с любимата си плюшена играчка в ръка, 12-годишният

...
В понеделник, с любимата си плюшена играчка в ръка, 12-годишният
Коментари Харесай

Той е само на 12 години и започва да следва биомедицинска физика

В понеделник, с обичаната си плюшена играчка в ръка, 12-годишният Карлос Антонио Сантамария ще стартира курсовете си по биомедицинска физика в Националния самостоятелен университет на Мексико, ставайки най-младият му студент, съобщи Франс прес.
 
" Главната ми цел е да доставя нужните базисни детайли, с цел да може лекари и биолози да решат биологични проблеми “, сподели Карлос на конференция в университета.
 
„ Ако успеем въз основа на клетъчни органели да създадем клетка, която сама се поддържа, ще е допустимо да се лекуват всички заболявания ", добави дребният гений.
 
Според учени от университета, Карлос е с високи когнитивни качества.
 
На 12-годишния студент обаче не му подхожда да го считат за талант. Той признава, че изпитва " жадност за познания ", само че майка му е загрижена най-много синът ѝ да изяде закуската си.
 
„ Ще вляза в постройката на университета с плюшената си играчка “, увери Карлос.
 
Тя изобразява дива котка - талисманът на футболния тим на университета. Макар да не е почитател на футбола, момчето поддържа университетския футболен тим. То харесва игрите от вида „ Конструктор “ и видео игрите.-->
 
Когато не е залегнал над учебниците, Карлос чете класическа литература. „ Наскоро прочетох „ Дон Кихот “ и „ Сто години самотност “, довери той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР