В понеделник, Red Hat представи финансовите си резултати от четвъртото

...
В понеделник, Red Hat представи финансовите си резултати от четвъртото
Коментари Харесай

Red Hat отчита ръст на високопрофилните абонаменти

В понеделник, Red Hat показа финансовите си резултати от четвъртото фискално тримесечие. Софтуерната компания с отворен код, която е в договорка за придобиване от IBM за 34 милиарда $, регистрира чиста облага от 139 млн. $, или 75 $ на акция. Red Hat оповестява, че non-GAAP приходите ѝ за четвъртото тримесечие са 1,16 $ на акция при общо 879 милиона $, което е с 14% повече от същия интервал преди година.



Приходите на компанията от абонаменти са 549 милиона $. По-голямата част от тях идват от свързани с инфраструктурата ѝ артикули, а останалите идват от технологии за разработка на приложения. Според доклада на Red Hat приходите и от разработка на приложения са се нараснали с 30% по отношение на предходната година, а тези от образования и услуги доближават 105 млн. $, което е растеж от 18% спрямо година преди този момент.

Главният изпълнителен шеф на Red Hat, Джим Уайтхърст, отбелязва, че общият брой на клиентите на компанията с дейни абонаменти от над 5 милиона $ се е нараснал с 33% спрямо предходната година. Ключов фактор за този напредък е повишаването на клиентите на Ansible и OpenShift, които към този момент доближават надлежно 1300 и 1000.

От Red Hat не афишират упованията си в вероятност, защото договорката с IBМ към момента не е изцяло завършена.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР