В понеделник президентите на Русия и Сирия обсъдиха въпроса за

...
В понеделник президентите на Русия и Сирия обсъдиха въпроса за
Коментари Харесай

Изненадваща среща на Путин с Асад в Сочи

В понеделник президентите на Русия и Сирия разискаха въпроса за политическото урегулиране на обстановката в арабската страна, а също по този начин подготовката за провеждането на конгрес на сирийски групи .

Разговорът се организира по време на изненадващо работно посещаване на Башар Асад в Сочи , осведоми ТАСС.

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков визитата на Асад е траяла четири часа.

Владимир Путин също показа Башар Асад на управлението на военното министерство и на Генералния щаб на Водоснабдителна система на Русия.



Руският водач напомни, че на 22 ноември ще организира среща в Сочи с президента на Турция Реджеп Ердоган и иранския държавен глава Хасан Рохани.

Путин добави, че интензивно работят и с други страни, в това число Ирак, Съединени американски щати, Египет, Саудитска Арабия и Йордания.

С тези сътрудници съм в непрекъснат контакт , разясни съветският водач.

Главният въпрос след разгрома на терористите е мирното политическо урегулиране, дълготрайното урегулиране на обстановката в Сирия , сподели още той и разясни, че процесът от Астана е оказал помощ за с ъздаването на зони за деескалация.



По време на диалога президентът на Русия също по този начин поздрави сирийския си сътрудник " с резултатите на Сирия в битката с терористичните формирования ". Той увери, че не са надалеч от цялостна победа над тероризма.

Но що се касае до нашата взаимна работа в битката с терористите на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически приключва, посочи Путин.

От своя страна президентът на Сирия регистрира огромния триумф на бойното поле и в политически проект.

Много региони в Сирия са освободени от терористи и в тези региони могат да се върнат сирийците, акцентира Асад и разгласи, че интервенцията е разрешила да се пристъпи към политическото урегулиране на обстановката в Сирия.

Сирийският водач акцентира, че Дамаск е разчитал на Русия за попречване намесата на външни играчи в политическия развой.

Асад благодари на Путин от името на сирийците за помощта в запазването на териториалната целокупност и самостоятелност на страната.

За последно Путин и Асад се срещнаха на 20 октомври 2015 година в Москва - няколко седмици откакто Русия стартира военна интервенция в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР