В понеделник премиерът Бойко Борисов ще участва в националното съвещание

...
В понеделник премиерът Бойко Борисов ще участва в националното съвещание
Коментари Харесай

Борисов спешно привика полицейските шефове преди протестите в МВР

В понеделник министър председателят Бойко Борисов ще взе участие в националното заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи. Срещата се организира единствено седмица преди чиновниците в системата да излязат на митинг.

Очаква се към обяд да има публични изказвания след срещата.

На съвещание на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи през уикенда беше взето решение служителите на реда да излязат на митинг на 5 юли - в деня на професионалния празник на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. 

Повод за митинга на служителите на реда са ниските хонорари в системата на Министерство на вътрешните работи. Синдикатите прецизираха, че на митинг излизат още спасителите и държавните чиновници в институтите и Академията на Министерство на вътрешните работи.

" Ние още веднъж няма да честваме празника на Министерство на вътрешните работи ", съобщи ръководителят на СФСМВР Валентин Попов. 

Оттам допълниха, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са жертви на системата.

Миналата седмица синдикатите поканиха министъра на вътрешните работи Валентин Радев на среща. Причината е, че той не се съгласи с решенията, които бяха взети на съвещание на обществения съвет в министерството. Тогава бяха реализирани договорености за повдигане на заплатите и промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Ден по-късно вътрешният министър излезе с позиция, че сходно нещо няма по какъв начин да се случи. По-късно, при незабавна среща с премиера Радев изясни, че може да бъдат вдигнати някои заплати в системата. 

Това нагнети ново напрежение в системата:

Със своето изявление министърът на вътрешните работи демонстрира, че или не е осведомен с функционалностите на Съвета за обществено партньорство, или не счита да се съобрази с съществени правила на демократичната страна – като този за равнопоставеността на сътрудниците в обществения разговор, се показва в позиция на синдикатите от предходната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР