В понеделник получих заповедта за дисциплинарно уволнение – за особено

...
В понеделник получих заповедта за дисциплинарно уволнение – за особено
Коментари Харесай

Проговори уволнената учителка от СМГ

В понеделник получих заповедта за дисциплинарно уволняване – за изключително тежко закононарушение. Започвам да се запитвам кое е това тежко закононарушение, което съм направила. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова.

По-рано тази седмица родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна поддръжка. Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов, че Тодорова е уволнена поради съзнателно ощетяване на ползите на децата от СМГ. Тя е била назначена като част от комисия на надпреварата "Европейско кенгуру ". Функцията на комисията е да класира възпитаници в народен кръг, а залозите са огромни – стипендии. По думите на шефа Тодорова се е подписала под лист с класираните деца, където попадат единствено възпитаници от частната математическа гимназия. Ощетени са 130 деца от СМГ, като нито едно от тях не намира място в класирането, изясни шефът.

Тази година надпреварата имаше двама уредници. Първият кръг мина и пристигна моментът кои ще се явят на народен кръг. Трябваше да подпиша протокол и в него не фигурираше ниото едно дете от СМГ, защото те са се явили на надпреварата, само че при други уредници. Проблемът беше решен в името на децата, безапелационна е Тодорова.

На 16 май получих писмо с искане за пояснение. На 18 май върнах документално пояснение, а същия ден излезе и другият лист. От този миг нататък до 6 юли няма индикация, че това е голямото закононарушение, което съм направила. На 6 юли ми беше подадена заповедта за уволняване. Имайки поради претекстовете, на всеки е ясно, че това е на персонална основа. Към момента други уволнени учители няма, изясни преподавателката.

Духът на СМГ е единството и се надявам този дух да се резервира, акцентира тя.

Петя Тодорова уточни, че при опция би желала да се върне в гимназията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР